Nieuws

9 op 10 smartphones draait op Android

Zowat alle smartphones die het voorbije jaar zijn verkocht, draaien op Android of iOS. Google weet de meeste klanten voor zich te winnen.

Er werden wereldwijd ongeveer 375 miljoen smartphones verkocht tijdens het derde kwartaal van 2016: een groei van maar liefst zes procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Android is verantwoordelijk voor deze grote stijging, terwijl de verkoop van iPhones, Windows Phones en BlackBerry’s net daalde.

Maar liefst 87,5 procent, bijna 9 op 10, van de smartphones die dit kwartaal werden verkocht, draait op Android. Vorig jaar was dit percentage nog slechts 84,1 procent. Apple weet het overige marktaandeel voor zich te winnen. Zijn besturingssysteem draait op 12,1 procent van de verkochte toestellen, wat een daling van 5,2 procent inhoudt.

[related_article id=”179836″]

Vorig jaar wisten alternatieve merken nog 2,3 procent van het marktaandeel op hun naam te zetten. Door de sterke groei van Android is dit percentage gezakt naar een magere 0,3 procent. Dat BlackBerry het slecht doet, is geen verrassing. Het bedrijf heeft sinds eind 2014 geen toestellen meer uitgebracht met zijn eigen besturingssysteem.

Microsoft heeft daarentegen het voorbije jaar nog verschillende Lumia-toestellen uitgerold en hoopt met zijn Continuum-platform meer mensen naar zijn ecosysteem te lokken. Toch lijkt Windows Phone momenteel een stille dood te sterven. “BlackBerry en Microsoft Windows Phone zijn zo goed als verdwenen door strategische veranderingen,” schrijft Strategy Analytics.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business