Nieuws

HTC wil VR-arcadehallen openen in Europa en VS

Vive-ontwikkelaar HTC heeft zijn ambities uitgesproken om VR-ervaringen op nieuwe plaatsen te gaan aanbieden, zoals in bioscopen of specifiek VR-arcades.

HTC wil meer mensen laten kennismaken met VR, en om die missie kracht bij te zetten heeft het het Viveport Arcade programma in het leven geroepen. Viveport is een allesomvattend platform gericht op entertainmentcentra, dat hen zowel van de nodige VR-content voorziet als praktische tools voor de financiële kant van de zaak.

Viveport is nog maar recent opgestart, maar HTC laat weten dat het al twee nieuwe spellen aan de collectie toevoegt: horror shooter “The Brookhaven Experiment” en klim-ervaring “Everest VR”. Het betekent dat ze beschikbaar zijn voor commerciële licenties en dus aangeboden kunnen worden door bedrijven die geïnteresseerd zijn om hun bezoekers met VR te laten kennismaken. In thuisbasis Taiwan heeft HTC onlangs nog Viveland geopend, een vestiging volledig gewijd aan VR-ervaringen.

In deze eerste fase focust HTC voornamelijk op China voor zijn Viveport programma, maar het bedrijf wil uiteindelijk wereldwijd Vive-brillen beschikbaar stellen op nieuwe locaties. Viveport president Rikard Steiber heeft laten weten dat er tegen het einde van het jaar ook instanties in de VS en Europa zullen gelanceerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business