Nieuws

Instapaper Premium nu gratis: lees het internet offline

De populaire app Instapaper om online artikels offline te bewaren schrapt zijn premium abonnement. Alle functies zijn voortaan gratis beschikbaar.

Instapaper, een populaire app om artikelen op het web offline beschikbaar te maken, maakt zijn premium formule gratis voor alle gebruikers. Het verscherpt daarmee de concurrentie met grote rivaal Pocket, dat wel nog altijd enkele functies achter een premium abonnement verbergt.

Het schrappen van de premium formule volgt enkele maanden op de overname van Instapaper door Pinterest en is daar een rechtstreeks gevolg van. “Nu dat we meer middelen hebben, kunnen we iedereen de beste versie van Instapaper aanbieden”, klinkt het in een blogpost.

De basisversie van Instapaper was altijd al gratis. Door het schrappen van de abonnementskost van 2,99 dollar per maand of 29,99 dollar per jaar worden ook volgende functies voor iedereen gratis beschikbaar:

  • Een advertentievrije website
  • Zoeken door volledige tekst van alle artikelen
  • Onbeperkte notities
  • Text-to-speech playlists
  • Onbeperkt snellezen
  • “Send to Kindle”
  • Kindle Digests tot 50 artikelen

Bestaande premium gebruikers krijgen in de komende weken een pro rato terugbetaling op hun huidige abonnement en worden voortaan niet langer aangerekend. In zijn blogpost benadrukt Instapaper nog eens dat de applicatie volledig advertentievrij zal blijven.

Door de premium functies gratis aan te bieden, heeft Instapaper een stapje voor op grote concurrent Pocket. Die werkt wel nog altijd met een betalende formule, naast de gratis basisversie, die bovendien duurder is: 4,49 euro per maand of 39,99 dollar per jaar. Pocket Premium verwijdert advertenties, geeft toegang tot een permanente bibliotheek die ook verwijderde webpagina’s bewaart en bevat een krachtige zoekfunctie die de volledige tekst analyseert. Text-to-speech zit in de gratis versie van Pocket ingebakken.

Instapaper is beschikbaar voor Android of iOS en op het web. Ook van Pocket zijn apps beschikbaar voor Android of iOS en op het web.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business