Nieuws

Nieuw lek toont bijzondere smartphone zonder schermrand van Meizu

Als we de trend van 2017 nu al mogen inschatten, dan wordt het smartphones waar het scherm over de vier zijden tegen de rand loopt. Meizu bijt de spits af en het resultaat is prachtig.

Het lijkt de trend van 2017 te worden: smartphones zonder schermranden. Eerder deze maand beet de Xiaomi Mi Mix de spits af in China, ook al heeft die geen schermranden aan drie zijden van de smartphone. De onderkant heeft nog steeds een relatief dikke rand. Meizu, een andere Chinese fabrikant, wil nu beter doen en het volledige oppervlak benutten.

Specificaties

De mysterieuze Meizu Pro 7 is al enkele weken voer voor roddels in de technologiewereld, maar nu is er een uitgebreid lek ontdekt door AndroidPure waar er heel wat foto’s te zien zijn van de eerste smartphone ter wereld zonder schermranden. Naast foto’s van hoe het toestel eruit zou kunnen zien, zijn ook ineens de specificaties en prijs gelekt.

De ster van de show is ongetwijfeld het 5,62 inch Super Amoled-scherm met resolutie van 2.160 x 1.080 pixels. De Meizu Pro 7 krijgt hiermee een ietwat vreemde 2:1-schermverhouding, maar daar zit het design zonder schermranden voor iets tussen omdat het scherm het volledige toestel moet bedekken.

Bizarre selfiecamera

[related_article id=”187732″]De smartphone zou amper 6,5 mm dun zijn en mCharge 4.0 ondersteunen waar je van 0 naar 100% kan opladen in 40 minuten. Het toestel krijgt 6 GB RAM mee en wordt in twee versies verkocht: 64 GB (2.699 Yuan of 366 euro) en 128 GB (3.099 Yuan of 420 euro). Het toestel krijgt ook een bizarre 8 megapixel selfiecamera die uit het toestel komt geschoven aan de bovenkant. Tot slot is er nog een ultrasonische vingerafdruksensor aanwezig aan de onderkant van het scherm vooraan. Andere details zijn nog niet bekend.

De geruchten wijzen op 24 december als dag van de lancering, maar zoals altijd moeten we dergelijke geruchten met een flinke korrel zout nemen. Mogelijk wil Meizu met dit concept de aandacht van Xiaomi wegtrekken in China, maar heeft het geen plan klaar om dit in massaproductie te zetten. We verwachten alvast snel bevestiging van Meizu en krijgen met dit toestel mogelijks ook een blik op de toekomst van Samsung.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business