Nieuws

Qualcomm presenteert 10nm Snapdragon 835 met Quick Charge 4.0

De chip die volgend jaar in elke topsmartphone zal zitten, is bekend. De Snapdragon 835 krijgt een prestatieboost en kan toestellen op een kwartier halfvol opladen.

Qualcomm heeft zijn gloednieuwe vlaggenschip voor 2017 onthuld: de Snapdragon 835. Hiermee wil het massaal vertegenwoordigd zijn in alle topsmartphones van volgend jaar. De nieuwe chip, die begin volgend jaar beschikbaar is voor alle fabrikanten, is volledig gebaseerd op een 10 nanometerproces. Hiermee steekt het Intel en TMSC de loef af in de verkleiningsrace.

10 nanometer

De chip wordt door Samsung gebakken, waarmee ze de wereldwijde primeur hebben. We vermoeden dat de Exynos-chip van Samsung zelf in 2017 ook de stap naar 10 nanometer zal zetten. Volgens bronnen heeft het Qualcomm ook nog een Snapdragon 830 achter de hand, maar op de presentatie werd daar met geen woord over gerept.

[related_article id=”187969″]Wat zijn de prestatiewinsten? Daar heeft Qualcomm weinig details over gelost. Door de stap van 14 nm naar 10 nm verwachten ze wel een  prestatieboost van 27 procent terwijl het verbruik met 40 procent zou dalen. Veelbelovende cijfers die we graag bevestigd zien volgend jaar. Van zodra Qualcomm meer details vrijgeeft, duiken we in de gloednieuwe architectuur voor een uitgebreid verhaal.

Quick Charge 4.0

Qualcomm heeft wel heel wat details vrijgegeven over het vernieuwde Quick Charge 4.0. Het nieuwe protocol is compatibel met MicroUSB én USB-C, waar de laatste tijd heel wat wrevel over was met Google. De nieuwe laadtechniek maakt gebruik van INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage) technologie en is volledig compatibel met Googles nieuwe standaarden voor USB-C. Een technisch overzicht daarover vind je in deze uitgebreide blogpost op Google+.

De nieuwe techniek maakt het mogelijk om een smartphone op een kwartier tijd tot 50% te laden. Qualcomm benadrukt ook dat je door 5 minuten laden je smartphone 5 uur kan gebruiken met Quick Charge 4.0.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business