Nieuws

Batterijproducent Samsung Note 7 en Apple in moeilijkheden

De fabrikant die de batterijen voor de Galaxy Note 7 leverde, probeert met man en macht zijn klanten te overtuigen van zijn betrouwbaarheid. Dat lukt met wisselend succes.

Het fiasco van de Samsung Galaxy Note 7 treft niet alleen Samsung zef, maar ook zijn toeleveranciers. Aangezien Samsung de schuld van ontplofte toestellen bij de batterij legt, komt de batterijproducent in moeilijkheden. Die moet nu immers alle zeilen bijzetten om bestaande en nieuwe klanten te overtuigen van de betrouwbaarheid van zijn product. Onder meer Apple moet worden gerustgesteld.

[related_article id=”186992″]De batterijfabrikant, Samsung SDI, is een afgeleide van de smartphonefabrikant, maar staat als onderneming volledig op eigen benen. De nauwe band tussen de twee staat Samsung toe om op gebied van smartphones innovatiever te zijn dan concurrenten. De verschuiving van snelle volger naar trendsetter heeft nu als gevolg dat beide bedrijven steeds vaker de limieten van hun producten moeten opzoeken, wat kan leiden tot fouten.

Ruime imagoschade

SDI probeert zijn portfolio te diversifiëren naar onder meer elektrische wagens. Ondanks het verschil in soort batterijen, maken daarom ook bouwers van elektrische auto’s zich vandaag zorgen. Marktonderzoek heeft immers aangetoond dat de reputatie van SDI zware schade heeft geleden; het bedrijf verloor een vijfde van zijn beurswaarde. Gek genoeg heeft smartphoneproducent Samsung geen echte schade geleden op de beurs.

Ondertussen heeft Samsung nog steeds geen idee hoe de vork nu echt in de steel zit. Het blijft gissen naar de precieze oorzaak van opbrandende batterijen. Dat zorgt er, onder andere, voor dat de lancering van de Galaxy S8 al met enkele weken wordt uitgesteld. Terwijl Samsung zijn nieuwste vaandeldrager normaal voorstelt op MWC in Barcelona, zal het die primeur nu moeten missen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business