Nieuws

Windows ondersteunt nu realtime samenwerken op PowerPoint

In Word kon het al langer, nu volgt ook PowerPoint met ondersteuning voor realtime online samenwerking aan een presentatie.

Samen een presentatie maken in Microsoft PowerPoint hoeft niet langer een aaneenschakeling van het onderling uitwisselen van versies van het bestand te zijn. Microsoft heeft aangekondigd dat het deze maand een update voor de Office 365-variant van PowerPoint 2016 uitrolt die online samenwerken in realtime bewerkstelligd.

Om specifiek te zijn: het samen aanpassen van een bestand is een functie die al enkele tijd beschikbaar was voor de online versie van PowerPoint, maar het zal nu ook te gebruiken zijn op het desktop-alternatief van het programma voor Windows. De desktop-app voor Microsoft Word kreeg de functionaliteit vorig jaar al mee, en Microsoft beloofde toen dat het de mogelijkheid ook zou uitbreiden naar PowerPoint en Excel. Nu is het dus alleen nog wachten op een update voor die laatste.

Naast de samenwerkingsoptie onthult Microsoft ook verbeterde functies voor het delen van documenten via de Office-programma’s. Zo zal je binnen Outlook een traditionele bijlage bij een mail kunnen omvormen tot een gedeeld clouddocument zonder het programma te verlaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business