Nieuws

Qualcomm kondigt lancering nieuwe Snapdragon aan

Qualcomm verklapt de Snapdragon 835 te zullen lanceren tijdens CES volgende week. ’s Werelds eerste 10 nm-chip zal de premium smartphones van morgen aandrijven.

Na de nodige speculatie is de kogel eindelijk door de kerk: Qualcomm zal de Snapdragon 835 officieel onthullen tijdens CES in Las Vegas. De nieuwe System on a Chip (SoC) brengt volgens de schaarse informatie die we al hebben heel wat lekkers met zich mee voor de telefoons van morgen. Het fijnere 10 nm-bakproces laat de bouw van kleinere transistors toe, wat op zijn beurt zorgt voor chips die minder energie verbruiken. Ondanks de hogere efficiëntie belooft de Snapdragon 835 bovendien significant sneller te zijn dan zijn voorganger.

Voor de doorsnee smartphonegebruiker is echter energie-efficiëntie het interessantst. De chip zelf moet in theorie omwille van het bakproces al voor een hogere autonomie zorgen, maar Qualcomm belooft nog enkele andere verbeteringen. De opvallendste is ongetwijfeld Quick Charge 4: de krachtigste snellaadtechnologie tot nu toe. Een telefoon uitgerust met de Snapdragon 835 kan je in theorie tot 50 procent opladen in amper 15 minuten tijd.

[related_article id=”210299″]

Toestellen

De Snapdragon 835 zou al in de LG G6 zitten en zal vermoedelijk ook enkele internationale versies van de Samsung Galaxy S8 aandrijven. De kans dat andere grote merken, zoals HTC en Sony, de chip ook zullen omarmen, is erg groot.

Wij keken eerder al uitgebreid naar de prestaties van de Snapdragon 835 aan de hand van gelekte testresultaten van een demotoestel. Wat prestaties betreft lijkt het er alvast op dat de nieuwe chip zijn beloftes zal waarmaken.

processorqualcomm

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals