Nieuws

Dell introduceert hybride laptop zonder oplaadpoort

Terwijl sommigen audiojacks verwijderen uit hun producten, probeert Dell het nog radicaler: een toestel zonder oplaadpoort dat draadloos oplaadt.

Dell gaat hard op CES 2017. Zo stelde het deze week al een desktop voor met tien ingebouwde speakers. Gisteren kwam daar een hybride laptop bij die draadloos kan opladen. Terwijl andere grote technologiemerken wijd en zijd hun eigen moed bezingen voor het verwijderen van usb-poorten en audiojacks, gaat Dell dus nog iets verder door een laadpoort te verwijderen.

[related_article id=”210978″]

Het eerste model zonder oplaadpoort is de Latitude 7285. Het gaat om een 2-in-1 die drie toetsenborden ter beschikking krijgt. Naast hetgene dat je draadloos moet opladen zal er ook een extra dun reistoetsenbord komen en een zwaarder, en dikker, model dat vier uur extra batterijlevensduur toevoegt, en een betere toetservaring. Dat is ook nodig, wetende dat het toestel in tabletmodus slechts beschikt over zes uur dienst.

Om het toestel draadloos te kunnen opladen, zal je eveneens een speciale oplaadmat moeten aanschaffen. Gelukkig voldoet die mat ook aan de nieuwe vereisten voor de nieuwe Qi-standaard die in juni vorig jaar werd goedgekeurd. Zo kan je dus niet alleen deze Latitude opladen, maar eveneens je smartphone snel opladen indien die dat nieuwe protocol ondersteunt.

Dell weet momenteel nog niet precies wanneer de Latitude in verkoop zal gaan of voor welke prijs, maar vermoedt dat dat eind mei zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business