Nieuws

LG G6 krijgt scherm met flinterdunne bezels

LG Display heeft een nieuw scherm aangekondigd dat erg dunne bezels heeft en een hoge resolutie. Het scherm zal waarschijnlijk op de LG G6 worden gemonteerd.

LG Display heeft een nieuw scherm aangekondigd dat naar alle waarschijnlijkheid voor de LG G6 gebruikt zal worden. Eerder raakte al bekend dat het Koreaanse bedrijf van de G6 geen modulaire smartphone zou maken. Bij de aankondiging van het concept was de pers nochtans erg enthousiast; de slechte uitwerking van LG zijn modulaire toestel deed het idee echter de das om. Voor de G6 richt LG daarom zijn pijlen op een uniek scherm dat bijna geen bezels heeft.

Tweede scherm

Het LCD-scherm dat door LG Display werd onthuld, is 5,7 inch groot en heeft een ongebruikelijke aspect ratio van 18:9 (2:1). In vergelijking met de meer traditionele aspect ratio van 16:9 krijg je hierdoor meer ruimte in de lengte. Xiaomi deed een soortgelijke vergroting met zijn Mi Mix, welke een 17:9-scherm heeft. De extra ruimte werd door de Chinese fabrikant gebruikt voor capacitieve toetsen.

[related_article id=”210786″]

LG creëert nog meer extra ruimte met de unieke aspect ratio. Waarvoor het deze ruimte zal gebruiken, is voorlopig niet bekend. Wel wordt er gespeculeerd dat de G6 net als de V10 en V20 van LG wel eens een tweede scherm zou kunnen hebben. LG gebruikte dit tweede scherm bij voorgaande smartphones om permanent informatie te tonen. In theorie klonk het als een leuk idee, maar net als bij zijn modulaire smartphone sloeg het concept niet aan.

Dunne bezels

Het belangrijkste verkooppunt van de G6 zal dan ook de erg dunne bezels zijn. LG Display vertelt dat de bezels die nodig zijn voor het nieuwe paneel aan de zijkanten tien procent smaller zijn en twintig procent kleiner aan de bovenkant. Ondanks het feit dat de smartphone een scherm van 5,7 inch bevat, zal het hierdoor naar alle waarschijnlijkheid niet groter zijn dan een Sony Xperia XZ, die een 5,3 inchscherm bevat.

Bovendien krijgt het scherm een meer dan behoorlijke resolutie. LG Display spreekt over QHD+, wat overeenkomt met een resolutie van 2.880 bij 1.440 pixels. Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S7 heeft een schermresolutie van 2.560 bij 1.440 pixels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business