Nieuws

4 alternatieven voor Windows Live Mail

Microsoft heeft de stekker getrokken uit de ondersteuning van Windows Live Mail. Gebruiken kan nog altijd, maar op eigen risico. Liever niet? Schakel over naar een van deze vier opties.

Nieuws dat Windows Live Mail niet meer naar behoren zou functioneren, stak in de lente van 2016 de kop op. Toen meldde Microsoft nog dat een grote update van Outlook.com de schuldige was, en dat het mailprogramma op den duur niet meer zou werken. Ondertussen is die verklaring bijgesteld: mits enkele veranderingen aan de instellingen is het nog wel mogelijk om Live Mail met de servers van Outlook.com te synchroniseren.

Er is echter een ander obstakel opgedoken: Microsoft is gestopt met het aanbieden en ondersteunen van de Windows Live Essentials, een pakket gratis programma’s waar ook Live Mail onder ressorteert. Sinds 10 januari 2017 kan je het e-mailprogramma niet meer downloaden. Gebruikers die de applicatie al hadden kunnen deze verder blijven gebruiken, maar wel in de wetenschap dat Microsoft geen veiligheidsupdates meer zal voorzien voor het programma. Het is dus nu het moment om andere oorden op te zoeken voor je digitale postbus. Hieronder staan vier mogelijkheden opgelijst.

Je spullen inpakken

Enkele tips op voorhand voor het verhuis van je mail-adres. Wil je je ouder mails behouden, maak dan gebruik van de app Mailstore om deze te bewaren. Hiervoor exporteer je je archief uit Live Mail en importeer je deze in de app. Om toegang te hebben tot je archief binnen je nieuwe mailapplicatie, kan je de IMAP-data vanuit Mailstore overbrengen naar de nieuwe mailserver, zoals outlook.com.

Verder zal je waarschijnlijk je contactpersonen willen behouden. Hiervoor exporteer je deze gegevens uit Windows Live Mail in een cvs.bestand, dat je kan gebruiken om deze over te hevelen naar een nieuwe dienst. Bots je op problemen bij het uploaden van het cvs-bestand, dan kan je deze in veel gevallen oplossen door de punt-komma’s in de tekst te vervangen door gewone komma’s. De sneltoets CTRL + H laat je dit vlug doen voor de hele tekst.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business