Nieuws

Samsung legt de hand op volledige voorraad Snapdragon 835

Andere smartphonefabrikanten zijn gedwongen om alternatieve chips te gebruiken omdat Samsung de voorraad Snapdragons 835 hamstert voor de Galaxy S8.

Qualcomm heeft zijn voorraad van de nieuwe Snapdragon 835 bijna volledig gereserveerd voor de Samsung Galaxy S8, waardoor andere producenten moeten terugvallen op de Snapdragon 821. Dat weten Forbes en The Verge. Omdat Samsung zowat de hele voorraad van de premiumchips opspaart voor de lancering van zijn nieuwe vlaggenschip, en omdat die lancering dit jaar tevens later valt dan normaal, moeten verschillende concurrenten naar alternatieven grijpen.

Niet voor 14 april

Forbes stelt dat Samsung de Galaxy S8 op 14 april zal uitbrengen. Volgens het medium zal geen enkele smartphone die voor die datum verschijnt de Qualcomm Snapdragon 835 bevatten. Dat betekent dat de vlaggenschepen van de andere fabrikanten, die traditioneel tijdens het Mobile World Congress eind februari worden onthuld, het dus allemaal met oudere chipsets moeten doen. Het zou verklaren waarom de HTC U Ultra, een nieuwe premiumtelefoon die in maart uitkomt, met de Snapdragon 821 werd aangekondigd. Volgens Forbes zal dit ook het geval zijn met de LG G6.

Vorig jaar sloot Samsung een deal met Qualcomm om voor de Amerikaanse chipbakker de Snapdragon 820 te produceren. Het verslag wijst die verstrengeling van zakelijke relaties aan als verklaring voor het feit dat Samsung Qualcomm zover kreeg om hen de hele beschikbare voorraad van de nieuwe Snapdragons te leveren.

10 nanometer

[related_article id=”210085″]

De Snapdragon 835 is de eerste Qualcomm-chip die op 10 nanometer gebakken is. Om de snelheidsprestaties te vergelijken met oudere chips is het nog wachten tot de 835 effectief op de markt is. Qualcomm belooft voor zijn nieuwste chip alvast straffe winsten op het vlak van energiezuinigheid. De SoC zal significante verbeteringen bieden op vijf verschillende vlakken, aldus de chipbakker. Bij de Snapdragon 821 waren we eerder teleurgesteld van de uiteindelijk prestaties, die maar een marginale verbetering boden tegenover voorganger Snapdragon 820.

Samsung produceert zijn eigen 10 nanometer-chips onder het Exynos-merk. Ook deze zullen waarschijnlijk in de Samsung Galaxy S8 belandden. Samsung heeft in het verleden al gewerkt met een mix van Exynos en Snapdragon voor zijn premiumtelefoons, zoals bij de Samsung Galaxy S7.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business