Nieuws

Veiligheidsupdates voor Windows ondervinden een maand vertraging

Het is de eerste keer in dertien jaar dat Microsoft zijn maandelijkse veiligheidsupdates voor Windows niet aflevert. De patches zullen pas in maart beschikbaar zijn.

Gisteren liet Microsoft op het laatste ogenblik weten dat de traditionele patch tuesday niet zou doorgaan. Vandaag kondigt de technologiereus aan dat gebruikers er ook de komende dagen niet op moeten wachten. Het heeft de updates met een maand opgeschort. Ze zullen pas verspreid worden bij de volgende tweede dinsdag van de maand, op 14 maart.

Het is een ongezien oponthoud voor de veiligheidsupdates, Microsoft houdt de lippen stijf op elkaar over de oorzaak van het uitstel. Het korte statement dat het gisteren voorzag is enkel aangevuld met de datum van de volgende update, en na navraag over het nieuws koos het bedrijf er opnieuw voor om geen verdere uitleg te geven. Onze collega van ZDNet.com heeft haar bronnen bij het bedrijf geraadpleegd, en volgens hen zou het probleem bij het ontwikkelsysteem voor de patches zitten.

Het betekent dat de patch voor de SMB-bug waarmee elk Windowssysteem gecrasht kan worden en waarvoor er een exploit publiek beschikbaar is, nog een maand op zich zal laten wachten. De praktische overwegingen van Microsoft lijken daarmee als een boemerang in het gezicht van het bedrijf te zijn teruggekomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business