Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Elon Musk graaft een put op zijn parking

Bloomberg verdiepte zich in de wilde plannen van Elon Musk om de verkeershel op te lossen door tunnels te boren. Hij heeft daarvoor zelfs al een boormachine van zo’n 120 meter lang en 1.200 ton zwaar met de koosnaam ‘Nannie’. Musk is zelfs al een testtunnel aan het graven op de parking van het SpaceX-hoofdkwartier in Los Angeles, al leidt die voorlopig nog nergens naartoe aangezien hij de juiste vergunningen nog niet heeft. Net zoals hij de ruimtevaartsector op zijn kop heeft gezet met SpaceX, hoopt hij dat ook met de tunnelindustrie te doen door sneller en goedkoper werk te kunnen leveren. Zijn uiteindelijke droom is om een uitgebreid tunnelnetwerk van verschillende niveaus uit te bouwen voor auto’s en hogesnelheidstreinen.

2. Europa wil een robotwetgeving

Europese beleidsmakers hebben donderdag gestemd voor nieuwe wetgeving die enerzijds een ethisch kader moet vastleggen voor de ontwikkeling en invoering van robots, en anderzijds duidelijkheid moet verschaffen over wie verantwoordelijk is voor de acties van robots en zelfrijdende wagens. Het voorstel voor een robottaks, die de ondersteuning en training zou financieren van werknemers wiens job door robots is overgenomen, werd afgewezen. De EU volgt daarin de redenering van de International Federation of Robotics dat een taks op robots en automatisering innovatie in de weg staat, terwijl die volgens het IFR net nieuwe jobs kan creëren door de productiviteit te verhogen.

3. Alphabet gaat internetballonnen gerichter inzetten

Alphabet, de moederonderneming van Google, verandert van koers met zijn Project Loon. Oorspronkelijk was het idee om een continue stroom van internetballonnen in een baan van 20 kilometer rond de aarde te laten bewegen. In een blogpost schrijft Astro Teller, die verantwoordelijk is voor het project, dat ze er dankzij machine learning in geslaagd zijn om meer controle te krijgen over het traject dat de ballonnen afleggen. Daardoor kunnen de ballonnen gerichter worden ingezet op plaatsen waar de nood het hoogst is, wat de tijdlijn om Project Loon in dienst te nemen bijzonder verkort. Niet alleen zijn er hierdoor veel minder ballonnen nodig, ze kunnen ook veel efficiënter gestuurd worden, wat zorgt voor winst in tijd en kosten.

4. Apple legt datum vast voor ontwikkelaarsconferentie WWDC

Apple heeft 5 juni vastgelegd als startdag voor zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC. Op die dag betreedt het bedrijf het podium om nieuwe updates voor al zijn software aan ontwikkelaars, maar bij uitbreiding de hele wereld, te presenteren. Op dit moment is er nog weinig bekend over wat we precies mogen verwachten, maar traditioneel worden op de keynote de nieuwe grote versies voor iOS en macOS voorgesteld.

5. Google laat je samen muziek spelen met een virtuele pianist

Googles laatste nieuwe AI-experiment is een piano-bot die een duet met je speelt. AI Duet steunt op Magenta, een open source project van Google dat ontwikkelaars de tools geeft om met muziek en neurale netwerken te experimenteren. In het geval van AI Duet speel je een paar noten en de piano-bot probeert een aansluitende melodie als antwoord te spelen. Muzikale wonders hoef je daar niet van te verwachten, maar we moeten toegeven dat de deuntjes van de bot wel mooi aansluiten bij die van ons, alsof ze door een andere, even (on)getalenteerde persoon gespeeld werden.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Welke mobiele browser is de snelste?

De snelste desktopbrowser kennen we reeds. Vandaag gaan we op zoek naar het snelste mobiele exemplaar. Welke wil je op jouw Android en dewelke op iOS?

Blackberry smijt zich op zelfrijdende wagens

Nu het definitief vaarwel heeft gezegd aan smartphonehardware, kan Blackberry zijn focus naar andere terreinen verschuiven. Zelfrijdende technologie vormt een belangrijk onderdeel van de nieuwe strategie.

9 onmisbare apps voor beter budgetbeheer

Budgetbeheer, het is noodzakelijk, maar niet altijd even makkelijk. Deze apps maken je geldzaken beheren net wat eenvoudiger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here