Nieuws

Pulse: Nintendo Switch vanaf nu beschikbaar en Amazon wil pakketjes naar de maan sturen

Elke dag de opvallendste nieuwsfeiten van de afgelopen nacht, kort en krachtig voor je samengevat. Dat is onze rubriek ‘Pulse’. Zo ben je nog voor je eerste koffie weer helemaal mee.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Nintendo Switch vanaf nu beschikbaar

Het is 3 maart 2017, de lanceringsdag van Nintendo’s nieuwste spelconsole. Al zal wie geen pre-order geplaatst heeft wellicht naast een Switch grijpen vandaag. Het toestel is op veel plaatsen nu al uitverkocht. Wij konden vorige week al enkele uren aan de slag gaan met de opvolger van de Wii U. Lees hier alvast onze eerste ervaringen. Een uitgebreide review volgt later.

2. Amazon wil pakketjes naar de maan sturen

Amazon-baas Jeff Bezos wil pakketjes naar de maan sturen. Volgens Bezos, die ook eigenaar is van het private ruimtebedrijf Blue Origin, is een goede bezorgdienst cruciaal voor de oprichting van een functionele maankolonie. Dat schrijft The Washington Post, waar Bezos overigens ook eigenaar van is. In een whitepaper van Blue Origin beschrijft hij een nieuw ruimtetuig dat meer dan 4,5 ton aan goederen naar de zonnige zuidpool van de maan kan transporteren.

3. Slack dicht lek dat toegang gaf tot accounts

Slack heeft een kwetsbaarheid weggewerkt die hackers potentieel volledige toegang kon geven tot accounts en berichten via gestolen authenticatietokens. Het lek werd aan het licht gebracht door security-onderzoeker Frank Rosén, die het meteen ook aan Slack rapporteerde. Vijf uur later was het probleem verholpen en kreeg Rosén een beloning van 3.000 dollar via Slacks bug bounty-programma. Volgens Slack is er geen sprake van misbruik van de bug vastgesteld. De oorzaak van het lek lag bij de functie ‘PostMessage’, die veelvuldig wordt gebruikt door berichtendiensten als Slack. Meer details over de kwetsbaarheid vind je in Roséns blogpost.

4. LG presenteert SteamVR-headset

De HTC Vive krijgt er concurrentie bij op Valves virtual reality-platform. LG heeft deze week zijn eigen headset voor SteamVR voorgesteld en stuurt de eerste ontwikkelaarskits uit in de komende weken. Het ontwerp van de headset doet denken aan de PlayStation VR, met dat verschil dat de bril omhoog klikt zoals het vizier van een motorhelm. Het 3,64 inchscherm heeft een resolutie van 1.280 x 1.440 pixels per oog. Dat is net iets meer dan de HTC Vive en Oculus Rift, die allebei 1.080 x 1.200 pixels per oog bieden. Het gezichtsveld van 110 graden is wel vergelijkbaar. Het trackingsysteem is hetzelfde als bij de Vive en LG gebruikt ook een gelijkaardige controller.

5. Spotify telt 50 miljoen betalende gebruikers

Spotify blijft groeien. Op zes maanden tijd nam het aandeel betalende gebruikers met 25 procent toe tot 50 miljoen. Daarmee vergroot het zijn voorsprong op grootste rivaal Apple Music, dat in december vorig jaar 20 miljoen betalende gebruikers telde. Toch is Spotify nog altijd niet winstgevend, onder meer omdat het bedrijf veel investeert in internationale groei.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business