Nieuws

Pulse: Rusland gebruikte crimineel botnet voor spionage en Volvo bouwt goedkope elektrische wagen

Ook nog in deze Pulse: PlayStation Now brengt PS4-spellen naar pc, Facebook verbiedt gebruik van zijn data voor surveillance en TP Vision toont nieuwe Philips oled-tv met Android TV.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen in vijf opvallende nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Rusland gebruikte crimineel botnet voor spionage

The New York Times bericht dat Russische inlichtingendiensten gebruik maakten van het ondertussen uitgeschakelde botnet GameOver ZeuS van de beruchte cybercrimineel Evgeniy Bogachev voor spionage in de Verenigde Staten en andere landen. Tussen 2011 en 2014 werd het botnet onder meer ingezet om te zoeken naar documenten rond de Amerikaanse steun vor Syrische rebellen, (militaire) operaties in Oekraïne en willekeurige informatie over het Amerikaanse Department of Defense. Bogachev zou geen uitzondering zijn. Rusland doet naar verluidt vaker beroep op Russische cybercriminelen voor spionage, en beschermt de hackers zolang ze geen misdaden plegen in eigen land.

2. Volvo bouwt goedkope elektrische wagen

Volvo heeft iets meer duiding gegeven bij zijn plannen om tegen 2019 een volledig elektrische wagen op de markt te brengen. In een interview met de pers zegt de Amerikaanse Volvo-baas Lex Kerssemakers dat de auto tussen 35.000 en 40.000 dollar zal kosten en een theoretisch rijbereik van minstens 400 kilometer krijgt. Met dat prijskaartje concurreert Volvo rechtstreeks met de aankomende Tesla Model 3 en Opel Ampera-e die er op mikken om elektrische wagens meer mainstream te maken dankzij een ‘goedkoper’ prijskaartje.

3. PlayStation Now brengt PS4-spellen naar pc

Binnenkort zal je exclusieve PS4-titels ook op pc kunnen spelen. Sony gaat de spellencatalogus van zijn recentste console toevoegen aan streamingdienst PlayStation Now. Tot nu konden alleen PS3-titels via de steamingdienst worden gespeeld. Vorige maand werd al bekendgemaakt dat PlayStation Now vanaf 15 augustus 2017 alleen nog op PlayStation 4 en pc beschikbaar zal zijn, en ondersteuning voor alle andere hardware wordt stopgezet. Het maakte die beslissing om de gebruikservaring te kunnen verbeteren, door de focus te beperken.

4. Facebook verbiedt gebruik van zijn data voor surveillance

Facebook heeft zijn beleid geüpdatet met nieuwe voorwaarden die ontwikkelaars verbieden om de data van het sociale netwerk in te zetten voor surveillancedoeleinden.De aangepaste voorwaarden gelden zowel voor Facebook als Instagram. De nieuwe gebruiksvoorwaarden stellen expliciet dat ontwikkelaars de gegevens van Facebook moeten beschermen tegen onbevoegde toegang en gebruik, met als voorbeeld het onrechtmatig gebruik van de data voor surveillance. Facebook nam in de voorbije maanden al actie tegen ontwikkelaars die data van het sociale netwerk gebruikten voor monitoringtools en verbiedt dat nu ook expliciet in het vernieuwde beleid.

5. TP Vision toont nieuwe Philips oled-tv met Android TV

TP Vision heeft nieuwe tv’s onder de Philips-merknaam gelanceerd in de 9000-, 7000- en 6400-series. Daarbij ook een opvolger voor de eerste oled-tv van het merk, die vorig jaar op IFA werd aangekondigd. De nieuwe 55POS9002 heeft een 55 inch oledscherm en is uitgerust met Ambilight. Het display heeft een helderheid van 750cd/m² en kan HDR- en HLG-inhoud in 4K weergeven. De tv is uitgerust met de P5-engine die voor een betere beeldkwaliteit moet zorgen en gebruikt Android TV als interface. Onder de motorkap zit een niet nader gespecifieerde quadcoreproccesor en 16 GB RAM. Prijs en beschikbaarheid zijn op dit moment nog niet bekend.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business