Nieuws

Ontwikkelaar krijgt Bixby aan de praat op Samsung Galaxy S7

Als je niet kan wachten om met Bixby aan de slag te gaan, grijp dan nu je kans: iemand heeft bestanden gelekt waardoor je de assistent kan installeren op oudere Samsung-telefoons.

Nog voor dat de Samsung Galaxy S8 officieel in de rekken ligt, heeft iemand het al voor elkaar gekregen om de nieuwe stemgestuurde assistent Bixby te lekken. Onder het pseudoniem takerhk zette deze persoon het apk-bestand van Bixby online op het XDA-Developers Android forum.

Nougat

Er hangen wat voorwaarden vast aan het draaien van de assistent. Tot nu toe is alleen bevestigd dat de assistent ook op een Galaxy S7 werkt, al zou het bestand technisch gezien op alle oudere Samsung-smartphones werken met Android Nougat. Daarnaast werkt de Bixby-software alleen als je deze bovenop de TouchWiz-launcher van de Galaxy S8 draait. Het installatiebestand van de launcher was al even voordien gelekt, en werd door takerhk behulpzaam samen met zijn apk van Bixby gedeeld.

Wil je Bixby op je telefoon activeren, moet je dus beide bestanden downloaden en activeren. Zodra dat gedaan is, ga je naar de instellingen van de launcher om Bixby in te schakelen. Daarna hoef je enkel je smartphone opnieuw op te starten om van de diensten van de assistent gebruik te maken, zo stelt XDA-Developers-moderator Mishaal Rahman.

Je zal niet alle functies van Bixby kunnen ontdekken. Met het gelekte bestand kan je enkel gebruik maken van de Google Now-achtige fiches van de assistent. Spraakcommando’s en andere handigheden van de software blijven een privilege van de Samsung Galaxy S8.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business