Nieuws

Apple klopt aan bij concurrent Samsung voor gebogen schermen

Het Amerikaanse technologieconcern wil minder afhankelijk zijn van Samsung, maar toch gaan de Zuid-Koreanen de gebogen schermen voor de iPhone 8 produceren.

Apple heeft zeventig miljoen buigbare OLED-schermen besteld van Samsung voor zijn iPhone 8. Dat meldt het Japanse Nikkei. De iPhone 8 zal dus zeker een gebogen scherm hebben, naar het voorbeeld van de Edge-technologie van de Samsung Galaxy-smartphones.

Samsung zal de enige leverancier zijn voor de schermen van de iPhone, omdat ze de meest geavanceerde technologie in huis hebben. Apple zocht eerst andere oorden op om minder afhankelijk te zijn van het Zuid-Koreaanse technologieconcern, maar heeft uiteindelijk besloten om toch in zee te gaan met de Aziatische smartphonebouwers.

Gelekte iPhone 8-specificaties

Geruchten vertellen ons dat de komende iPhone 8 een 5.2 inch OLED-scherm zal hebben met gebogen randen. De drie modellen uit de volgende generatie zouden nog een tikkeltje duurder zijn dan hun voorgangers en meer dan duizend dollar kosten. Voor die prijs kunnen de smartphones draadloos opladen en zullen ze waterbestendig zijn. De iPhone 8 zou ook afstand doen van de Home-knop, zoals het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Volgens de verwachtingen zou de smartphone na september uitkomen. Dat is later dan verwacht, maar Apple zou moeilijkheden hebben met het produceren van de iPhone 8. Zo zou het prototype van de smartphone snel oververhitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business