Nieuws

Western Digital brengt eerste draagbare SSD uit

Beter laat dan nooit: Western Digital kondigt zijn eerste SSD aan die je kan gebruiken voor externe opslag.

Back-upspecialist Western Digital debuteert met de My Passport SSD zijn eerste extern te gebruiken solid state drive. De grootste verrassing is vooral dat het tot nu geduurd heeft voordat het met een dergelijk product voor de dag kwam.

Inhaalbeweging

Western Digital heeft lang vertrouwd op zijn harde schijven en zich pas in 2016 op de markt van de consumenten-SSD’s gewaagd. De lancering van de My Passport SSD moet de achterstand wegwerken tegenover concurrenten als Seagate en Samsung, die al langer draagbare solid state drives aanbieden. De overname van SanDisk vorig jaar door Western Digital was cruciaal voor diens verschuiving naar SSD’s.

Het uiterlijk van de My Passport SSD sluit aan bij de harde schijven die onder die productlijn verkocht worden, en die onlangs een redesign kregen. Wel is de SSD een pak kleiner dan zijn harde schijf-tegenhangers, aangezien er geen ruimte voorzien moet worden voor de bewegende delen. Gebruikers mogen een transfersnelheid van 515 MB/s verwachten. Western Digital heeft de MicroUSB-poort ingeruild voor USB-C, maar levert wel nog een adapter mee met de draagbare SSD voor zij die de omslag naar die nieuwe USB-standaard nog niet hebben gemaakt.

De WD My Passport SSD komt in drie varianten: 256 GB (120 euro), 512 GB (200 euro) en 1TB (400 euro). Het opslagmedium is beveiligd met 256-bit AES-encryptie en een wachtwoord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business