Nieuws

Tesla toont nieuwe zonnepanelen, kiest Panasonic als exclusieve partner

Niet iedereen die zonne-energie wil opwekken koopt een volledig nieuw dak. Voor hen voorziet Tesla nieuwe zonnepanelen waarop er geen montagemateriaal zichtbaar is.

Innovatiespecialist Tesla komt aan met een nieuwe soort zonnepanelen, ontwikkeld door het Japanse Panasonic. Dit blijkt uit een update van hun website, waarop foto’s van de nieuwe zonnepanelen zichtbaar zijn. De energierijke platen zullen exclusief verkocht worden door Tesla. Dit wordt dus een interessant alternatief voor zij die willen investeren in de energietechnologie van Tesla zonder een volledig nieuw dak te kopen.

Geen montagesporen

De zonnepanelen moeten een gladde en onopvallende uitstraling hebben, zonder montagemateriaal te tonen. Het montagesysteem zal ontwikkeld worden door Zep Solar, een dochterbedrijf van Tesla. Al jaren investeren ze in een verfijnde installatiestructuur voor Tesla om de installatiekosten en -duur te verminderen. De modules leveren 325 watt energie en zouden langer meegaan dan gemiddeld. Ook zullen ze een stuk weerbaarder zijn dan hun concurrenten. Verdere specificaties zijn nog niet bekend.

Sinds de overname van zonne-energiebedrijf SolarCity wordt steeds meer duidelijk wat het creatieve Tesla van plan is met zijn groene elektriciteit. De nieuwe zonnepanelen passen dan ook mooi in het plaatje: hun esthetische zonnepanelen veroveren een mooi plaatsje in de verzadigde markt.

De panelen zullen geproduceerd worden in Tesla’s Gigafactory 2 door ingenieurs van Panasonic. Tot nu gebruikte Tesla altijd zonnepanelen van verschillende leveranciers, maar nu schakelt het bedrijf volledig over op het Japanse technologiebedrijf voor zijn zonnepanelen.

Zonnedak blijft primair

Toch zijn niet de Solar Panels, maar het Solar Roof het voornaamste paradepaardje van de energiedivisie van Tesla, waarbij een heel dak wordt vervangen met dakpannen die zonnecellen bevatten. Eind vorige maand maakte CEO Elon Musk op Twitter bekend dat er deze maand bestellingen kunnen geplaatst worden. Hoeveel het zal kosten en wanneer de zonnedakpannen ooit bij ons beschikbaar zullen zijn, is nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business