Nieuws

Zonne-energiebloem wekt tot 40% meer energie op

Tesla is niet de enige firma die innoveert in biologische elektriciteit. Een Oostenrijks bedrijf ontwikkelde de Smartflower, dat met een uniek ontwerp de zon volgt en zo meer energie opwekt.

Zonnepanelen worden meestal op daken geïnstalleerd, maar verliezen zo veel potentiële energie omdat ze niet altijd naar de zon gericht zijn. Een Oostenrijks bedrijf brengt de oplossing met de Smartflower: een verplaatsbaar zonne-energiesysteem dat lijkt op een bloem en de zon doorheen de dag volgt.

Volledig automatisch

Deze elektriciteitsbloem zou tot 40% meer energie opwekken dan zijn klassieke broers. Bij zonsopgang ontvouwt de Smartflower zijn energieblaadjes en vangt aan met het produceren van elektriciteit. Bij zonsondergang en hevige rukwinden plooit de bloem terug ineen zodat het toestel geen schade oploopt.

De Smartflower vereist weinig onderhoud. Het bevat een koelings- en reinigingssysteem dat de zonnepanelen schoonmaakt bij het vouwen. Ook is het bijzonder eenvoudig te installeren: het is een all-in-onesysteem waarbij alle onderdelen zich in de kast bevinden. Zo kan de zonnebloem snel geleverd, uiteengehaald en geïnstalleerd worden. In principe kan je dit zonne-energieapparaat dus overal neerzetten en op elke locatie elektriciteit genereren.

Smartflower en Smartflower Plus

Er zijn twee verschillende modellen te koop. Het basismodel is voor thuisgebruik bedoeld en komt in acht verschillende kleuren. Je kan er bovendien ook je elektrische wagen mee opladen. Een groter model, de Smartflower Plus, laat je toe om zonne-energie op te slaan voor wanneer je het nodig hebt.

Er zijn al duizend exemplaren in Europa te vinden, zowel in private als in publieke ruimtes. Je kan het elektrobloemetje bijvoorbeeld al aanschouwen in de Botanische Tuin in Madrid en in de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Kufstein, Oostenrijk.

https://www.instagram.com/p/BLvxKRRj7Jo/

energiesistine solarsmartflowerWetenschap

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals