De processorfabrikant neemt een Amerikaanse bedrijf over dat zich specialiseert in draadloze virtual reality-technologie. Wat AMD juist van plan is, is nog onduidelijk.

De computerchiptekenaar AMD heeft het Amerikaanse Nitero gekocht. Dat bedrijf spitst zich toe op draadloze verbindingen voor virtual reality- en augmented reality-brillen. Daarmee wil het komaf maken met de vervelende kabel die je tijdens je virtuele ervaring hindert.

Kabels zijn de duivel

Nitero wil vr-brillen met computers verbinden via een 60Hz-band. Door het signaal op zo’n hoge frequentie te versturen hoopt de Amerikaanse specialist dat ze veel data aan lage latentietijd kunnen transporteren. Hogere frequenties bieden immers hogere zendsnelheden, maar komen wel slechter door muren heen. Ter vergelijking: mobiele netwerken schommelen tussen de 0,8 en 2,6 GHz en wifi werkt via 2,4 of 5GHz.

https://www.youtube.com/watch?v=M065tVhG1q8

“Kabels zijn de duivel voor zij die een aangename vr-ervaring willen”, aldus Mark Papermaster, senior vice-president van AMD. “Met de technologie van Nitero bieden we een oplossing aan voor dit probleem.”

VR-componenten leveren

In de blogpost vermeldt AMD dat het zijn portfolio op het gebied van virtual reality wil uitbreiden, maar verdere details verklappen ze voorlopig nog niet. Vermoedelijk zal AMD zelf geen bril ontwerpen maar in de toekomst componenten voor vr-producten leveren.

Hoeveel ze betaald hebben voor de overname vermelden ze niet. Het neemt onder meer de belangrijkste ingenieurs en het intellectueel eigendom over. Uit deze bewoording lijkt het alvast dat niet al het personeel zal tewerkgesteld worden bij AMD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here