Nieuws

ARM-gebaseerde Windows 10-toestellen eind 2017 beschikbaar

Na het misbaksel dat Windows RT noemde, is Microsoft bijna klaar om een échte Windows 10-versie op ARM te lanceren. Eind dit jaar mogen we de eerste toestellen verwachten.
Qualcomm CEO Steve Mollenkopf heeft in tijdens een investeringsupdate laten weten dat de Snapdragon 835-chip uitbreidt naar mobiele pc-ontwerpen met Windows 10 in het vierde kwartaal van dit jaar. Dit is de enige tijdsindicatie die we rond het project hebben gehad sinds de aankondiging door Microsoft zelf dat Windows 10 helemaal ARM-compatibel wordt.

Geen Windows RT

In tegenstelling tot Windows RT moet de ARM-versie van Windows 10 wel deftige desktop-apps kunnen draaien. Microsoft heeft hiervoor een emulator ontwikkeld die in het besturingssysteem zit. Zo kan je dus zonder problemen de desktopversies van Adobe Photoshop of de Microsoft Office-suite draaien.[related_article id="210300"]Bij Windows RT was de situatie helemaal anders. Aan de voorkant had je een identieke Windows 10-ervaring, maar elke app moest specifiek voor RT worden aangepast. Het aantal apps dat volgde was miniem, terwijl heel wat gebruikers gefrustreerd werden omdat ze een echte Windows 10-ervaring hadden verwachten. Een grote nachtmerrie die enkele vier jaar geleden werd stopgezet.

Geen Microsoft

Volgens The Verge zullen de eerste Windows 10-toestellen met een Snapdragon 835 niet van Microsoft zelf komen, maar van andere fabrikanten. Lenovo is onder andere bezig met een ARM-toestel, terwijl andere fabrikanten voorlopig nog niets willen melden.Vermoedelijke krijgen we een voorsmaakje te zien op de Microsoft Build-conferentie in Seattle vanaf 10 mei. Wij zijn daarop aanwezig en brengen je al het nieuws live vanop de beursvloer.https://www.youtube.com/watch?v=A_GlGglbu1U

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business