5G vliegtuig

Alle elektronica die groter is dan een smartphone moet dan vervoerd worden in het laadruim.

Advertentie

De regering van de Verenigde Staten overweegt om het verbod op elektronica in het laadruim van vliegtuigen uit te breiden. Momenteel geldt dat verbod voor iedereen die naar de V.S. vliegt vanuit bepaalde landen, en op alle elektronica die groter is dan een smartphone. Wie vertrekt vanuit Jordanië, Egypte, Turkije, Marokko, Saudi-Arabië, Qatar of de Verenigde Arabische Emiraten moet zijn spullen dus kwijt in het laadruim.

Niet toevallig gaat het bij het bestaande verbod om landen met een grote moslimbevolking: de Amerikaanse president Donald Trump is ervan overtuigd dat er uit deze landen vele terroristen zijn land willen binnendringen.

[related_article id=”213237″]

Verkeerd beeld

Dat Europa aan dat lijstje wordt toegevoegd, lijkt opmerkelijk, maar is het niet echt. Trump liet zich al laatdunkend uit over Brussel, als zijnde een hellegat dat ingenomen is door terroristen. Bovendien ondergaat Europa nog steeds een grote toestroom van vluchtelingen uit onder meer het Syrische oorlogsgebied. In Amerika wordt Europa daarom momenteel aanzien als broeikast voor mogelijk gevaar.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid in de V.S. liet aan de Britse krant The Guardian weten dat het verbod nog niet voor morgen is, maar dat zijn departement de situatie nauwkeurig onder controle houdt. In het Verenigd Koninkrijk geldt een gelijkaardig verbod, maar het is niet duidelijk of dat land ook onder de nieuwe maatregelen zou vallen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here