Nieuws

Samsung onthult OLED-scherm dat kan rekken en plooien

Tijdens een conferentie stelt Samsung verschillende prototypes van schermen voor. Het Koreaanse bedrijf heeft displays klaar die buigbaar zijn en 3D-beelden kunnen weergeven.

Tijdens Display Week, een conferentie over schermtechnologie, stelt Samsung Display enkele interessante prototypes voor. Het Koreaanse bedrijf heeft een buigbaar scherm klaar, kan pronken met kleine 4K-displays en toont een OLED-scherm waarmee je zonder bril in 3D kan kijken.

Buigbare schermen

In de eerste plaats onthult Samsung Display een OLED-scherm van 9,1 inch groot. Je kan het display oprollen, buigen en uitrekken, waarna het scherm weer zijn originele vorm aanneemt. In tegenstelling tot bestaande buigbare schermen kan je het display in twee richtingen buigen. Meestal is dat maar in één richting het geval.

Verder toont Samsung een LCD-scherm van 1,96 inch groot. Het scherm heeft 3.840 bij 2.160 pixels, wat overeenkomt met een 4K-resolutie, en is ideaal om te gebruiken in VR- of AR-brillen. Ter vergelijking: de Oculus Rift bevat twee schermen met een resolutie van 1.080 bij 1.200 pixels. Indien het scherm van Samsung op de markt komt, zou de beeldkwaliteit van virtual reality drastisch kunnen verbeteren.

3D

Ten slotte heeft het Koreaanse bedrijf een OLED-scherm klaar dat 3D-beelden kan tonen zonder dat je een brilletje moet gebruiken. Het scherm is 5,09 inch groot  en toont een levensecht beeld dat lichtjes verschillend is naar gelang je positie voor het scherm. 3D-schermen die je zonder bril kan gebruiken, zijn niets nieuws. Tot nu toe hebben de schermen echter weinig succes gehad, met Nintendo die het concept de rug toekeert en de 2DS XL lanceerde. Het wordt interessant om te zien hoe Samsung het publiek warm wil maken voor de technologie.

De displays die Samsung toont tijdens de conferentie zijn stuk voor stuk prototypes. Hierdoor is het niet zeker of de schermen ooit op de markt zullen verschijnen, al is het wel interessant om te zien hoe het Koreaanse bedrijf zijn schermtechnologie blijft evolueren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business