Nieuws

Asus pakt uit met ’s werelds dunste hybride laptop

De Zenbook Flip S moet kopers verleiden met zijn dunne lijn. Het toestel is een van de vijf nieuwe laptops die Asus heeft voorgesteld op elektronicabeurs Computex.

De Taiwanese fabrikant Asus presenteerde tijdens technologiebeurs Computex verschillende nieuwe Windowslaptops. Het toestel dat daarbij het meeste in het oog springt is de Zenbook Flip S, een hybride model dat qua draagbaarheid de concurrentie aangaat met de MacBook en andere ultradunne laptops. Voor het overige laat Asus een paar krachtpatsers op de wereld los en enkele straffe betaalbare modellen.

Zenbook Flip S

Asus-topman Jonney Shih liet tijdens zijn presentatie optekenen dat de Flip S “de dunste hybride ter wereld is”. Concreet meet het toestel 10,9 millimeter in doorsnede, zo’n 20 procent dunner dan de Apple MacBook. Ook het lichte gewicht van 1,1 kilogram draagt bij aan de draagbaarheid van de Zenbook Flip S. Verder beschikt de laptop over een 13,3 inch 4K-scherm en heeft het net als zijn Amerikaanse concurrent maar één USB-C-poort. Het scherm kan 360 graden gedraaid worden om de Flip S als tablet te gebruiken.

[related_article id=”215577″]

De demotoestellen die Asus beschikbaar stelde voor de pers in Taiwan hadden een Intel Core i7-chip aan boord, samen met een indrukwekkende 1 TB SSD. Deze configuratie zou zo’n 11 uur autonoom kunnen draaien op een volle batterij, zo belooft het bedrijf. Ook van de partij: het gloednieuwe Windows 10 S. De instapprijs voor de Zenbook Flip S ligt op 1099 dollar (983 euro). Het toestel verschijnt in september op de markt.

Zenbook Pro UX550

De Zenbook Pro is een conventionele laptop die zich richt op gebruikers die grafische kracht nodig hebben. Het toestel combineert een 15,6 inch 4K-scherm met een zevende generatie Intel Core i7 en een Nvidia GTX 1050Ti-GPU. De batterij houdt het 12 tot 14 uur uit en heeft een quick charge-functie waardoor je de machine op een klein uurtje tijd weer op meer dan 60 procent kan brengen. Je kan de specs opvoeren tot 16 GB RAM en 1 TB aan SSD-geheugen. De prijs start op 1299 dollar (1162 euro).

Zenbook 3 Deluxe

 

Een product kan niet zonder een verkoopsargument dat je overtuigt waarom je het zou moeten kopen. Bij de Flip S is dat zijn dunne lijn, de Zenbook 3 Deluxe zet Asus in de markt als “’s werelds meest prestigieuze laptop”. Ook hier kan de fabrikant uitpakken met een slank design: de Zenbook 3 Deluxe is volgens het bedrijf de dunste 14-inch laptop die je kan vinden, met een dikte van 12,9 millimeter. Geen 4K hier maar een Full-HD scherm, met twee USB-C-poorten die Thunderbolt 3 ondersteunen. De laptop start op 1199 dollar (1072 euro).

Vivobooks

Asus heeft ook twee interessante Vivobooks klaar voor het middensegment: de Vivobook Pro N580 en de Vivobook S15. Het Pro-model herbergt een Nvidia GTX 1050-kaart in een kwaliteitsvol design dat verhult dat je een goedkopere laptop voor je hebt. Met de mogelijkheid om voor een combinatie van een Intel Core i7-7700HQ en 16 GB aan RAM te gaan onder het 15-inch scherm, biedt Asus hier een strakke prijs-kwaliteitsverhouding voor een laptop die je voor 799 dollar (714 euro) op de kop kan tikken.

Tot slot de Vivobook S15: ook hier krijg je een aparte grafische kaart, met name de Nvidia GTX 940. Het 15-inch model start aan een democratische prijs van 499 dollar (446 euro).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business