Nieuws

Asus lanceert router met een gaatje in

Asus brengt met Blue Cave een router op de markt die je niet hoeft weg te stoppen in je interieur en die met een eigen IFTTT-kanaal komt.

De Blue Cave is een nieuwe dual-bandrouter van de Taiwanese fabrikant Asus. Het toestel ondersteunt wifi-ac en biedt verschillende andere extra’s, maar het is vooral het design dat het meeste in het oog loopt. In tegenstelling tot de rechthoekige speldenkussens die de meeste routers zijn, heeft Asus ervoor gekozen om de antennes bij de Blue Cave intern te houden en een gat te laten in het apparaat. Als je niet wist dat het een router was, zou je de Blue Cave kunnen aanzien voor een bluetooth speaker.

Het design is er niet alleen om een interieurvriendelijk product op de markt te brengen. Aan de onderkant van de router bevindt zich het moederbord, bovenaan zitten de interne antennes. Het gat dat Asus in het midden laat, creërt een noodzakelijke ruimte tussen de twee elementen.

De fabrikant stelt dat Blue Cave krachtig genoeg is om 4K te streamen of probleemloos je multiplayer-game te spelen. Verder komt het toestel met IFTTT-ondersteuning, waardoor je het kan gebruiken om taken te automatiseren. Ook aan boord is Alexa, Amazons digitale assistente, wat betekent dat je spraakcommando’s aan de Blue Cave kan geven. Zoals heel wat andere routers heeft het toestel tevens ingebouwde beveiligingssoftware, die volgens Asus met een levenslange licentie komt. Wanneer en waar het product op de markt komt is niet duidelijk, maar de prijs ligt op 180 dollar (162 euro).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business