moto z2 play

De Moto Z2 Play komt met vier nieuwe Moto Mods, waaronder eentje die smartphone transformeert tot gameconsole.

Advertentie

Lenovo’s nieuwste smartphone timmert voort aan het modulaire concept dat het bedrijf vorig jaar lanceerde. Ook als we de Moto Mods even buiten beschouwing laten, kan de Z2 Play als middensegmentmodel enkele interessante kwaliteiten uitstallen. Vooral het scherm en de camera vallen op.

Moto Z2 Play

Het Androidtoestel is uitgerust met een 5,5 inch amoledscherm in Full-HD resolutie. De originele Moto Z Play bevatte een Snapdragon 625, de nieuwe generatie komt met de verbeterde versie van die chip, de snapdragon 626. De smartphone is beschikbaar met zowel 3 GB als 4 GB RAM, en met 32 GB of 64 GB Geheugen. Wie meer opslagruimte wil, kan gebruik maken van microSD. Het design is dunner en lichter dan dat van zijn voorganger, aldus Lenovo.

[related_article id=”215241″]

Het showstuk van de Moto Z2 Play is de 12 megapixel-camera met een aperture die f/1.7 bedraagt, wat de mogelijkheid om goede foto’s in slechte lichtomstandigheden te maken moet verbeteren. De selfie-camera kan 5 Megapixels opvangen. Tot slot de batterij: met een capaciteit van 3.000 mAh belooft Lenovo dat de Z2 Play maximaal 30 uur meegaat. Het toestel bevat ook een snellaadfunctie die je uit de nood helpt als je snel terug een opgeladen smartphone wil hebben.

Moto Mods

Er is niet alleen de Moto Z2 Play, je hebt ook de Moto Mods. Lenovo lanceert vier nieuwe modules, waarvan de Moto GamePad het meest in het oog springt. Deze mod tranformeert de Z2 Play tot een handheld gamingtoestel, met de toevoeging van control sticks, een d-pad en actieknoppen. Daarnaast bevat de mod ook een extra ingebouwde batterij van 1035 mAh.

Twee van de mods zijn verbeteringen van oude modules: de JBL Soundboost 2 is een upgrade van een bestaande Moto mod, de Moto TurboPower Pack is een externe batterij die extra autonomie voor de smartphone voorziet. Tot slot zorgt de Moto Style Shell ervoor dat je de Z2 Play draadloos kan opladen.

Europese prijzen heeft Lenovo niet vrijgegeven, maar in de US zal de Z2 Play 499 dollar kosten. Het toestel en de mods zullen ook hier beschikbaar zijn, maar erg specifiek is de Chinese fabrikant niet over de lanceringsdatum. Het bedrijf laat enkel weten dat die voor “later dit jaar” gepland staat.


Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.