Nieuws

Microsofts Xbox One X is de krachtigste spelconsole ooit

Op de jaarlijkse gamebeurs E3 stelde Microsoft zijn console voor de volgende generatie voor. Het wordt de kleinste Xbox ooit en meteen ook de krachtigste console.

Microsoft heeft de Xbox One X voorgesteld. Maandenlang was er speculatie over de nieuwste console van het bedrijf achter Windows. De codenaam luidde heel lang ‘Project Scorpio’, maar de uiteindelijke naam heeft dus niets te maken met een ‘s’. Dat is ietwat opmerkelijk, aangezien Microsoft vorige week nog een mysterieus ‘S’-logo liet patenteren, zogezegd voor een “videogameconsole, te gebruiken met een extern scherm of monitor.

Pure kracht

In de plaats heet de nieuwste Xbox-telg One X, niet te verwarren met de recente upgrade van de Xbox One, de Xbox One S. De nieuwe console is de dunste ooit en lijkt op vlak van design nogal op de One S. Hij zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf 7 november, voor een prijs van 499 euro.

De Xbox One X wordt meteen de krachtigste console op de markt. Op grafisch vlak kan hij zes teraflops aan berekeningen aan, terwijl de PS4 het doet met 4,2. De GPU van Mixrosoft draait aan 1172 MHz, die van Sony aan 911 MHz. De console is beschikbaar in een uitvoering met een harde schijf van 1 TB.

4K

De grafische pracht wordt een van de steunpilaren voor de nieuwste generatie consoles. De Xbox One X richt zich helemaal op gaming in 4K. Nieuwe spellen werken in ‘native’ 4K aan 60 fps, terwijl Microsoft ‘supêr sampling’ gebruikt om de prestaties van oudere Xbox One en Xbox 360-spellen te verbeteren. De nieuwe console zal immers compatibel zijn met alle oudere spellen die vandaag dat vandaag al zijn voor de Xbox One. Terwijl de PS4 Ultra HD Blu-Ray nog achterwege liet, rust Microsoft zijn console daar wel mee uit.

Bij de lancering in november zullen meteen 22 spellen te verkrijgen zijn, waarbij ‘Forza Motorsport 7’, ‘Crackdown 3’ en ‘Sea of Thieves’ de grootste titels zijn. Daarnaast brengt Microsoft een hoop oude Xbox-games naar de nieuwe console, waaronder ‘Crimson Skies’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business