Nieuws

Je kan Netflix-content maar een beperkt aantal keer downloaden

Sinds kort kan je content van Netflix downloaden om deze later offline te bekijken. Wie een film te vaak downloadt, botst echter tegen de grenzen van de streamingdienst.

Wie Netflix-content offline wil bekijken, kan deze op voorhand downloaden. Op gedownloade films staat echter een vervaltermijn, waarna je de download moet vernieuwen. Wie dat te vaak doet, zal merken dat ook het aantal keer dat je een film kan downloaden van Netflix beperkt is.

Offline kijken

[related_article id=”210081″]

Netflix rolde de mogelijkheid om films en series te downloaden vorig jaar uit. Het bedrijf was lange tijd gekant tegen deze werkwijze en wilde offline content oorspronkelijk slechts in ontwikkelingslanden uitrollen. Om aan de vraag van zijn klanten tegemoet te komen, ging Netflix uiteindelijk toch overstag.

Al snel werd echter duidelijk dat er een hoop beperkingen op de downloadfunctie van Netflix zitten. Zo kan je niet alle content downloaden en zit er een vervaldatum op de titels. Sommige films verdwijnen al na 48 uur uit je downloadbibliotheek, terwijl je andere content voor meer dan een week op je toestel kan laten staan. Pas wanneer een film over minder dan zeven dagen vervalt, geeft Netflix een waarschuwing. Voorlopig is er geen enkele manier om op voorhand te achterhalen wat de vervaltermijn van een specifieke film of serie is.

Vernieuwen

Op zijn ondersteuningspagina legt Netflix uit dat je een download eenvoudigweg kan vernieuwen. De streamingdienst reset de vervaldatum, waarna je wederom enkele dagen de tijd hebt om de content te bekijken.

Wie de uitleg van Netflix tot onderaan de pagina leest, weet echter dat ook hierop een limiet zit. “Vanwege limieten die door de studio zijn opgelegd, kun je mogelijk niet alle titels vernieuwen. Als je een titel niet kunt vernieuwen maar nog wel wilt bekijken, maak je verbinding met internet zodat je de titel kunt streamen,” schrijft Netflix.

Bron: Android Police

Filmstudio’s

Android Police heeft alvast deze limiet van Netflix ervaren. Na een aantal keer een film te hebben gedownload, verscheen bij hen de boodschap dat de titel nog slechts één keer gedownload kan worden tot volgend jaar. Hoe vaak je een film kan downloaden, hangt af van de limieten die de studio hebben opgelegd. Android Police vermoedt dat het getal tussen de vier à vijf keer per jaar ligt.

Deze extra beperking op de downloadfunctie van Netflix wordt maar door weinig klanten gesmaakt. De streamingdienst heeft echter weinig andere keuze dan dergelijke limieten in te schakelen. Maar weinig van de films en series die je kan streamen komen van Netflix zelf, waardoor de streamingdienst zich moet houden aan de regels die de filmstudio’s opleggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business