Nvidia zet zwaar in op artificiële intelligentie en cyberveiligheid. Een Israëlische start-up combineert beide branches om cyberaanvallen geen kans te geven.

Nvidia investeert in Deep Instinct, een Israëlische start-up die gespecialiseerd is in deep learning. Het bedrijf gebruikt een speciaal neuraal netwerk, dat in staat is om 99 procent van alle cyberaanvallen te detecteren. Ter vergelijking: klassieke cybersecuritysoftware heeft een detectieratio van slechts 80 procent. Eén op vijf aanvallen glippen daardoor door de mazen van het net.

“Deep Instinct is een opkomende leider in het toepassen van GPU-gestuurde AI die gebruik maakt van deep learning om cybersecurity aan te pakken; een domein dat rijp is voor disruptie. Steeds meer enterpriseklanten stappen immers af van traditionele oplossingen. We kijken er naar uit om samen te werken met Deep Instinct om dit belangrijke domein te verbeteren,” vertelt Jeff Herbst, vice president business development van Nvidia.

De investering in Deep Instinct volgt een reeks eerdere investeringen die Nvidia maakte in de sector. Het bedrijf startte eerder al samenwerkingen ABEJA, een bedrijf gespecialiseerd in AI-retail analytics systemen, Datalogue, een data-mining platform ontworpen door de Cornell University en Optimus Ride, een spin-off van MIT die zich focust op autonome wagens. Verder voegde Nvidia SoundHound, een bedrijf dat spraakaangestuurde AI-oplossingen maakt, TempQuest, een firma gespecialiseerd in GPU-weervoorspellingen, en Zebra Medical, die AI gebruikt voor medische beelden te bekijken, toe aan zijn arsenaal.

Behalve investeren in bedrijven die zich bezighouden met artificiële intelligentie, heeft Nvidia eveneens een acceleratorprogramma voor start-ups. Het Inception Program is uitgegroeid tot een platform met zo’n 1.300 start-ups van over heel de wereld, die door Nvidia worden gesteund. Het bedrijf geeft hen toegang tot hun technologie, experts en globale marketing platform.