Nieuws

Kaspersky steekt klacht tegen Microsoft in de koelkast

De Koude Oorlog tussen het Russische Kaspersky en het Amerikaanse Microsoft is gestreden; het Amerikaanse concern geeft toe aan zijn eisen.

Kaspersky trekt zijn klacht tegen Microsoft in, zo schrijft de Russische virusverdelger op zijn website. De reus uit Redmond kondigde immers aan om het beveiligingsbeleid van zijn besturingssysteem aan te passen, nadat het securitybedrijf vond dat het concern zijn machtspositie misbruikte. Het wil nauwer samenwerken met antivirusbedrijven door hun producten compatibel te maken met de nieuwste updates. De Russische antivirusspecialist ziet zijn wensen vervuld en ziet er geen graten meer in om zijn vijandige houding aan te houden.

De aanhouder wint

Voortaan kunnen antivirussuites ook zelf meldingen in Windows 10 tonen wanneer hun licenties vervallen. Ook de manier waarop verandert: gebruikers kunnen de notificatie niet zomaar meer negeren, maar moeten expliciet kiezen of ze het abonnement verlengen of voor een ander product kiezen (zoals Windows Defender).

Kaspersky reageert tevreden te zijn met de wijzigingen en trekt zijn klachten in. Verder zal het de Russische toezichthouders op de hoogte stellen dat de problemen met Microsoft zijn opgeklaard. Zo haalt David zijn slag binnen tegen Goliath.

http://www.networkcontent.be/nieuws/188023/rusland-open-onderzoek-naar-microsoft-na-antivirusklacht-van-kaspersky/

In november was de toon van de Russische securityspecialist giftiger. Toen bleek dat Microsoft bij een Windows 10-upgrade automatisch bestaande antivirussoftware uitschakelde ten voordele van de eigen Defender. Volgens het beveiligingsbedrijf misbruikte Microsoft zijn dominante besturingssysteem om zijn concurrenten een hak te zetten. “Microsoft probeert geleidelijk aan onafhankelijke ontwikkelaars uit het Windows-ecosysteem te weren om zijn eigen applicaties te promoten”, klonk het toen bij de topman van Kaspersky Lab.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business