Nieuws

Help rolstoelgebruikers met Google Maps

Sinds kort kan je in Google Maps aangeven of een plaats rolstoeltoegankelijk is. Google helpt hiermee rolstoelgebruikers van over heel de wereld.

Google Maps voor Android bevat een nieuwe functie die bedoeld is om het leven van rolstoelgebruikers eenvoudiger te maken. Voor hen is het vaak moeilijk om op voorhand te achterhalen of een museum of restaurant een ingang zonder trappen heeft. Google vraagt daarom de hulp van de tientallen miljoenen Local Guides om de rolstoeltoegankelijkheid van plaatsen in kaarten te brengen.

Je kan zelf aan de slag gaan door in de Android-app het hamburgermenu te openen en naar Je kennis delen te gaan. Hier zie je de optie Vragen beantwoorden over een plaats staan. Tik erop en je krijgt een ja/nee-vraag over één van de locaties waar je recent bent geweest. Deze vragen gaan over de rolstoeltoegankelijkheid van een plaats, maar eveneens over het uitzicht en de wachttijd van locaties.

“Indien iedereen van de tientallen miljoenen Local Guides drie van deze vragen voor twee weken elke dag beantwoorden, hebben we twee miljard antwoorden die mensen kunnen helpen,” schrijft Google in zijn persbericht. “Rolstoelgebruikers zijn bovendien niet de enige mensen die hier hun voordeel uit halen. Je maakt eveneens het leven eenvoudiger voor families met buggy’s, senioren en mensen die een uitstap plannen met een vriend die slecht ter been is.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business