Nieuws

Nest breidt smart home-familie uit met securityproducten

Nest is al lang niet meer die kleine start-up met zijn slimme thermostaat. Met drie nieuwe producten zet de fabrikant volop in op thuisbeveiliging.

In een persconferentie kondigde Nest een drietal smart home-producten aan die samen moeten versmelten tot een heus securitysysteem. De domoticaspecialist komt met een slimme videodeurbel, een beveiligingscamera voor buiten en een alarmsysteem. Zo biedt het bedrijf, samen met zijn oudere 4K-securitycamera voor binnen en slimme rookmelders, een totaalpakketje aan voor thuisbeveiliging.

Nest Secure

Nest Secure wordt het digitale hoofdkwartier in het thuisbeveiligingspakket van Nest. Bij dit alarmsysteem, de Nest Guard, krijg je sensoren voor deuren en ramen (Nest Detects) en lokaliseringstags om bijvoorbeeld je sleutels terug te vinden.

Je kan het alarm op drie manieren in- of uitschakelen: door een ‘tag’ tegen de sensor te houden, een beveiligingscode op het klaviertje in te tikken of een app te gebruiken. Met de Nest-app kan je het hele systeem bedienen en zo je huis van overal in de gaten houden. Vanaf er iets verdachts gebeurt, krijg je een melding op je smartphone.

Om het hele pakket (bestaande uit de Guard, twee sensoren en twee tags) in huis te halen moet je ongeveer 499 dollar neertellen. Daarnaast kan je extra sensoren (Nest Detects) of tags voor respectievelijk 59 en 25 dollar op de kop tikken. Het setje wordt pas in 2018 in Europa verwacht

Nest Hello

Met deze slimme videodeurbel kan je vanuit elke locatie praten en luisteren via een app met mensen die voor je deur staan. Door middel van een ‘slimme camera’ krijg je daarnaast een melding wanneer iemand aan je voordeur staat, zelfs als diegene niet op de bel drukt. Als je je abonneert op de Nest-dienst, word je 24 op 7 gesignaleerd wanneer er verdachte activiteiten in je voortuin gebeuren (zoals blaffende honden). Indien gewenst kan je ook een berichtje vooraf inspreken, die bezoekers aan de voordeur te horen krijgen. Handig als je bijvoorbeeld op reis bent en niet gestoord wilt worden.

De Hello komt in het eerste kwartaal van 2018 op de markt, maar een prijs is op dit moment nog niet bekend.

Nest Cam IQ Outdoor

De Nest Cam IQ Outdoor is een versie van de eerder aangekondigde Nest Cam IQ Indoor om aan je buitenmuur te hangen. De buitenvariant lijkt sterk op zijn digibroer maar steekt in een waterdicht jasje (IP 66). Hij ondersteunt gezichtsherkenning en verstuurt net zoals de Nest Hello ook meldingen wanneer hij verdachte activiteiten of personen detecteert.

De Nest Cam IQ Outdoor gaat 349 dollar kosten en is vanaf november beschikbaar. Je betaalt evenwel 10 dollar extra per maand voor de gezichtsherkenning en om video tien dagen lang in de cloud te bewaren. De oude Nest Cam Outdoor blijft ook in het assortiment voor 199 dollar. Die is evenwel minder robuust en biedt geen gezichtsherkenning.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business