Nieuws

Nieuwe BlackBerry Motion: krachtige batterij, geen toetsenbord

TCL heeft een nieuwe zakelijke smartphone gepresenteerd. Hij lijkt sterk op zijn voorganger, de BlackBerry KeyONE, maar dan zonder klaviertje.

Tijdens de GITEX-conferentie in Dubai toonde telefoonfabrikant TCL zijn nieuwe smartphone: de BlackBerry Motion. Het Chinese bedrijf onderneemt zo een tweede poging om van BlackBerry opnieuw een topmerk voor zakelijke smartphones te maken, maar deze keer zonder fysiek toetsenbordje.

[related_article id=”218057″]

De Motion is gewapend met een touchscreen van 5,5 inch met Full HD-resolutie. Onder de motorkap steekt een Snapdragon 625-chip, 4 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslagruimte. Dankzij de IP67-rating is hij volledig stofdicht en overleeft hij een incidentele onderdompeling. In theorie kan je hem gedurende een halfuurtje in bad meenemen, zolang je weet dat waterschade niet gedekt wordt. Net zoals zijn voorganger BlackBerry KeyONE bevat dit model een krachtige accu (4.000 mAh).

Qua uiterlijk lijkt hij sterk op de BlackBerry KeyONE. Het klaviertje is ingeruild voor een groter scherm en een thuisknop. TCL belooft dat deze smartphone de veiligste telefoon is op de markt, onder meer dankzij een nuttig setje voorgeïnstalleerde applicaties. Veiligheid, duurzaamheid en autonomie zijn de drie parameters waarin het toestel moet uitblinken. Eerst zal hij te koop zijn in het Midden-Oosten voor ongeveer 450 dollar. Voor welke prijs en wanneer hij in België beschikbaar zal zijn, is nog niet beken.

BlackBerry Juno

Dat deze smartphone geen klaviertje krijgt zoals de KeyONE, is opvallend. TCL leek het iconische smartphonemerk terug op de kaart te zetten door Android-toestellen met fysiek toetsenbord te leveren. Toch mogen we ook binnenkort een model verwachten met een levensecht tikhulpje: zo liet een ontwerper bij TCL vorige maand slides zien van een onaangekondigde BlackBerry Juno-smartphone. De informatie is wel inmiddels van de website verdwenen.

De moderne BlackBerry-telefoons worden niet door eigen merk gemaakt, maar door het Chinese TCL dat een licentie verworven heeft. BlackBerry maakt zelf al enige tijd geen telefoons meer, maar ze koken nog wel het softwaresausje op de BlackBerry-smartphones. De omschakeling naar software bleek een verstandige beslissing van het bedrijf: de omzet van het afgelopen kwartaal lag tien procent hoger dan wat analisten hadden verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business