Nieuws

HP wil printen terug hip maken met nieuwe fotoprinters en Netflix voor inkt

Niet de printer staat centraal, wel de ervaring. Met die verfrissende insteek lanceert HP een line-up van nieuwe fotoprinters die hand in hand gaan met een abonnementsformule voor inkt.

HP stort zich opnieuw met volle overgave op fotoprinting. De fabrikant introduceert drie nieuwe toestellen onder de Envy Photo-vlag en koppelt die aankondiging met de introductie van HP Instant Ink. Dat is een abonnementsformule die ervoor moet zorgen dat je printer altijd klaar is om een foto af te drukken, terwijl de kost per pagina van een fotoprint drastisch omlaag moet gaan.

Overal baby’s

De aankondiging gebeurt in een setting die we gerust vernieuwend kunnen noemen, zeker voor HP. Waar een printerintroductie doorgaans een technisch verhaal was, schuiven we nu als enige technologiejournalist aan in een zaal vol babybloggers. Dat zijn, zo lieten we ons vertellen, ouders die het opgroeien van hun kleine spruit met de wereld delen via bijvoorbeeld Instagram. “Die herinneringen zijn echter vluchtig”, vertelt Dirk Slachmuylder, managing director van HP Inch België. “Je ziet de foto’s, liket ze, maar daarna verdwijnen ze eigenlijk weer.” HP wil foto’s opnieuw een meer blijvende impact geven door mensen te overtuigen om ze opnieuw te printen. De kiekjes die enkele weken aan de koelkast schitteren, roepen immers leuke herinneringen op telkens je in de keuken bent.

De focus van HP’s vernieuwde foto-ambities ligt voor honderd procent op die printervaring. Over typenummers, prijzen, snelheid of kost per pagina rept niemand een woord. HP wil een mindset lanceren waarbij het afdrukken van een leuke foto bijna even natuurlijk voelt als het delen via sociale media. Wij gingen natuurlijk wel achter concrete informatie aan.

Envy Photo

HP introduceert drie nieuwe Envy Photo All-in-One-toestellen: de Envy Photo 7830 en het meest premiummodel met een prijskaartje van 179 euro. Voor dat geld krijg je een fotoprinter met een lade voor A4-bladzijden en een extra lade voor verschillende kleinere fotovellen. Detectie van het formaat gebeurt daar natuurlijk automatisch. Aangezien het toestel het label AiO draagt, zijn ook een scan- en kopieerfunctie aanwezig. De printer krijgt het gezelschap van twee kleine broertjes: De Envy Photo 7130 en de Envy Photo 6230. Die kosten respectievelijk 129 euro en 99 euro.

De nieuwe toestellen zijn erg gebruiksvriendelijk. We gingen zelf al even aan de slag met de Envy Photo 7830 en configureerden het toestel op enkele minuten tijd met de hulp van het aanraakschermpje en onze smartphone. Een handige app maakt het eenvoudig om vanop je telefoon foto’s af te printen. Nadat we de printer verbonden met het internet, verscheen hij bovendien meteen als beschikbaar bij de aanwezige Windows-computers.

Netflix voor Inkt

HP vermoedt echter dat dat gemak niet volstaat om mensen aan te zetten om fotoprints opnieuw te omarmen. Dure inkt – die bovendien al te vaak op is – is volgens het bedrijf een struikelblok. De oplossing: HP Instant Ink komt naar België. Instant Ink is een abonnementsformule die al enkele jaren succesvol loopt in de VS en het VK.

Er bestaan drie variaties op dat abonnement. Voor 2,99 euro per maand mag je 50 bladzijden afdrukken. Betaal je 4,99 euro, dan worden dat er 100 en voor 9,99 euro krijg je tot slot 300 maandelijkse bladzijden ter beschikking. In ruil voor dat bedrag zorgt HP ervoor dat je steeds inkt in huis hebt. Je printer, die met het netwerk verbonden moet zijn om van de formule gebruik te maken, zal automatisch inkt bestellen wanneer een tekort nakend is. Leveringskosten zijn uiteraard in de abonnementsformule inbegrepen. Een vierde variant zit iets meer verstopt: zolang je niet meer dan 15 vellen per maand print, is Instant Ink helemaal gratis. Je kan vlot wisselen tussen de betalende formules naargelang je noden, maar het is niet mogelijk om van een betalende variant over te stappen naar de gratis formule.

Na een initiële investering in een Envy Photo-printer en een maandelijkse kost van pakweg 2,99 euro, kan je dus 50 leuke foto’s per maand afdrukken om je woonst op te fleuren. Je kan het systeem bijna vergelijken met de aankoop van een televisie in combinatie met een Netflix-abonnement. Het is die mindset waarmee HP onder meer de babybloggers wil aanspreken. Er zit wel één addertje onder het gras: fotopapier is niet inbegrepen.

Zowel de printers als HP Instant Ink zijn vandaag beschikbaar. Bij aankoop van een toestel krijg je bovendien vier maanden Instant Ink gratis.

fotofotografiehpHP Envy Photoontspanningprinter

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN