Nieuws

Pulse: Sony toont pendelbus van de toekomst en droom weg in een luxebed op een vliegtuig

Ook nog in deze Pulse: Apple haalt positieve resultaten afgelopen kwartaal, Nikon sluit compactcamerafabriek omwille van smartphoneconcurrentie en bitcoin kost meer dan 6.000 euro.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Apple blijft groeien, vlak voor de lancering van de iPhone X

Één dag voor de grote lancering van de iPhone X maakt Apple zijn kwartaalcijfers bekend. Het heeft 46,7 miljoen iPhones verkocht, 2,6 procent meer dan vorig jaar hetzelfde kwartaal. Dat lijkt evenwel meer aan de iPhone 7 dan de nieuwe iPhone 8 te danken. Verder verkocht Apple 10,3 miljoen iPads (11% meer dan Q3 2016) en 5,3 Mac-toestellen (10% meer dan Q3 2016).

Sony propt autonome bus vol met technologie

Conceptvoertuigen worden altijd voorzien van alle toeters en bellen om nieuwe ideeën uit te testen. De Sony SC-1 heeft alles wat een technologiefreak zou willen: 5G-connectiviteit, hi-res beeldsensors, AI, alternatieve brandstoffen, LIDAR, ultrasoon en zelfs mixed reality over de ramen zodat passagiers een interactieve ervaring kunnen hebben. Het spreekt voor zich dat we dergelijke busjes niet snel zullen verwelkomen, maar het laat ons alvast allemaal dromen.

Singapore Airlines propt een luxebed in een vliegtuig

Zin om decadent veel geld uit te geven aan een lange afstandsvlucht? Singapore Airlines kan je daarin helpen. Vanaf volgende maand rust het nieuwe Airbus A380-vliegtuigen uit met bedden voor de allerrijksten die een comfortabele nachtrust wensen wanneer ze langer vliegen. Er zijn zes suites beschikbaar in het vliegtuig, prijzen geeft de luchtvaartmaatschappij niet. Singapore Airlines heeft vier jaar gewerkt aan het concept. Een video van de decadente luxesuite kan je bij Bloomberg vinden.

Nikon sluit compactcamerafabriek omwille van smartphoneconcurrentie

Nikon heeft één van zijn compactcamerafabrieken moeten sluiten. De Chinese fabriek die in 2002 werd geopend, moet ondanks een herstructurering vorig jaar de deuren sluiten. De groeiende concurrentie van smartphones doet de camerafabrikant de das om. Dat laat Nikon weten in een gedetailleerd persbericht. Eind vorig jaar stopte Nikon al met zijn compacte DL-serie omwille van lage verkoopcijfers.

Eén bitcoin kost meer dan 6.000 euro

Voor één bitcoin betaal je op dit moment meer dan 6.000 euro. De koers is daarmee meer dan verdubbeld tegenover enkele maanden geleden. In juni van dit jaar brak bitcoin pas de historische barrière van 3.000 dollar (toen ongeveer 2.500 euro). Ondanks tegenkanting van onder andere Vietnam, Indonesië en China blijft de waarde van de digitale cryptomunt onverwijld stijgen, al is de klim die de laatste weken plaatsvindt buitenproportioneel. Op 29 oktober lag de waarde van bitcoin nog 1.000 euro lager op 5.000 euro en een maand geleden stond de koers op ongeveer 3.500 euro.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business