De eerste Windows 10-laptop met een mobiele chip is in aantocht. Per ongeluk verscheen er op de supportsite van HP informatie over een 12-inchlaptop met een Snapdragon 835 aan boord.


Een supportpagina op de website van HP noemde enkele specificaties op van een nieuwe laptop. Die zou uitgerust zijn met een Snapdragon 835-chip. Inmiddels heeft de fabrikant de pagina offline gehaald, maar de Duitse website WinFuture kon de informatie tijdig opvissen. Microsoft beloofde ons eerder al dat we dit jaar nog Windows-laptops met een ARM-processor mogen verwachten.

De pagina bevatte wel niet veel details. Het enige wat we weten is dat het gaat om een laptop met een Snapdragon 835, 4 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan flashopslag. Omdat er ‘12’ in zijn naam staat, heeft hij waarschijnlijk een 12 inch-paneel. Zijn typenummer is 2US29AV. Volgens WinFuture komt er ook nog een model met 8 GB aan RAM en 256 GB aan opslagruimte.


[related_article id=”219758″]

Microsoft liet op een persconferentie van Qualcomm in oktober weten dat de eerste laptops met een Snapdragon 835-chip eind dit jaar beschikbaar zouden moeten zijn. Die chip vinden we ook in de meeste Android-toptoestellen zoals de OnePlus 5, HTC U11, Google Pixel 2 en LG V30. Binnenkort mogen we dus de langverwachte ARM-laptops omarmen die compatibel zijn met Windows 10. Dankzij x86-emulatie krijg je een volledige Windows 10-ervaring, en een dramatisch langere accuduur: zo liet een van de ontwikkelaars weten dat de batterij van een testmodel zonder moeite enkele dagen meegaat.