Nieuws

OnePlus-smartphones krijgen geen optie voor snelle Android-upgrade

Google sleutelt aan een functie die het upgraden naar de volgende versie van Android moet versnellen. OnePlus laat echter al verstaan dat zijn huidige telefoons de software niet zullen ondersteunen.

De huidige smartphones van OnePlus krijgen geen ondersteuning voor Project Treble. Dat bevestigde het bedrijf gisteren tijdens een Q&A op zijn forum. Project Treble is een initiatief van Google om updates naar een nieuwe Androidversie sneller te laten verlopen. OnePlus verduidelijkte dat het geen plannen heeft om Treble te ondersteunen op de recente OnePlus 3, 3T, 5 en 5T.

[related_article id=”215220″]

Project Treble is software die normaal gezien deel zal uitmaken van Android Oreo. Momenteel sleutelt Google nog aan de code. Treble introduceert een meer modulaire basis voor het mobiele besturingssysteem. Die ingreep moet ervoor zorgen dat er niet zoveel aanpassingen door de fabrikant zelf moeten gebeuren vooraleer de update geschikt is om uit te rollen naar smartphones.

Nu moeten bij elke nieuwe upgrade van Android zowel chipproducenten als fabrikanten aanpassingen doorvoeren aan hun soft- en hardware om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem er zonder problemen op kan draaien. Door een onderscheid te maken tussen het framework voor Android en de noodzakelijke software die chipbakkers voorzien, denkt Google dat het updates sneller kan doen laten verlopen. Het zou dan voor fabrikanten mogelijk moeten zijn om de update uit te rollen zonder dat ze moeten wachten op de aanpassingen van de chipproducent.

OnePlus stelde enkele dagen geleden de Oreo-update voor zijn recente modellen beschikbaar, maar het bedrijf laat nu dus weten dat Treble geen deel zal uitmaken van zijn versie van Oreo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business