onenote chrome os
beeld: www.mspoweruser.com

Alle Chromebooks met Play Store-ondersteuning kunnen nu de mobiele Office-apps installeren. Met de lancering komt een einde aan een lange periode van onzekerheid voor Chrome-gebruikers.

Microsoft stelt zijn Android-apps voor Office sinds kort beschikbaar voor alle Chromebooks. Het nieuws maakt een einde aan een lange wachtperiode. Microsoft liet eind vorig jaar verstaan dat het de intentie had om de Office-apps naar alle compatibele Chromebooks te brengen, maar sindsdien was het erg stil gebleven rond het project. Het bedrijf heeft de uitrol (nog) niet zelf aangekondigd, website Chrome Unboxed ontdekte dat de apps opeens op meer toestellen te installeren zijn.

Android op Chrome

 

Vorig jaar bracht Google de Play Store op Android naar Chrome OS. Laptops die de functie ondersteunden, kregen er zo een nieuwe selectie van programma’s bij. Een belangrijke afwezige was echter het Office-pakket. Dat was op een beperkt aantal Chromebooks te gebruiken, zoals de Pixelbook en de Asus Chromebook Flip, maar het merendeel van de toestellen kreeg geen toegang tot de Office-apps. Microsoft verklaarde toen dat het samen met Google bezig was om de apps aan te passen zodat ze op alle Chromebooks te gebruiken zouden zijn.

Chrome Unboxed merkte vorige week dat de Office-apps te installeren waren bij verschillende toestellen waar dat voorheen niet het geval was. Ze controleerden dit op de Samsung Chromebook Pro, de Acer Chromebook 15 en de Acer C771. Ondertussen rapporteerden ook gebruikers van andere modellen dat ze de toegang tot de apps hebben gekregen.

De Office-apps zijn niet gratis: wie meer wil doen dan documenten bekijken met de programma’s, moet een abonnement nemen op Office 365.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here