Nieuws

Brusselse cyberpolitie houdt voortaan toezicht op internet en darknet

De Regional Computer Crime Unit zal voortaan het internet en darknet screenen als reactie op de recente rellen in Brussel.

De Regional Computer Crime Unit (RCCU) van het Brussels Gewest, zeg maar de lokale cyberpolitie, krijgt opdracht om het internet en darknet te screenen met alle instrumenten die het daarvoor voor handen heeft. Dat is beslist op een vergadering van de Gewestelijke Veiligheidsraad, zo meldt Belga.

In die Gewestelijke Veiligheidsraad zetelen Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), de 19 Brusselse burgemeesters, de 6 korpschefs en de juridische instanties. De beslissing komt er na de verschillende rellen die de voorbije weken plaatsvonden in de hoofdstad.

Het doel is om dergelijke feiten in de toekomst te voorkomen. De RCCU zal het internet en het darknet screenen, zoals onder meer activiteit op sociale media, en op basis daarvan maatregelen voorstellen. Vervoort benadrukt wel dat het niet de bedoeling is om manifestaties te verbieden.

Vorige week gaf minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) al te kennen dat de zes Brusselse politiezones niet konden instaan voor het toezicht op het internet. Hij pleitte toen voor een gecoördineerde aanpak die nu wordt opgezet binnen de RCCU.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business