Nieuws

Citrix maakt Windows 10 S relevanter

Citrix lanceert zijn Receiver app voor Windows 10 S. Zo kan je eenvoudig met het ommuurde besturingssysteem toegang krijgen tot een uitgebreidere gevirtualiseerde omgeving.

 
De Citrix Receiver maakt zijn opwachting in de Windows Store. De app is voortaan compatibel met Windows 10 S, wat het ommuurde besturingssysteem van Microsoft plots een stuk interessanter maakt. Microsoft lanceerde Windows 10 S in eerste instantie als het ideale OS voor schoolomgevingen. De ‘S’ geeft aan dat de versie van Windows 10 alleen overweg kan met applicaties uit de Windows Store. Andere software op de klassieke manier installeren is onmogelijk. Dat moet veiliger zijn, al vermoeden we dat het niet geheel toevallig ook een groter belang toeschrijft aan de nog steeds niet al te populaire appwinkel van Microsoft.
 
[related_article id=”171595″]  
Het beperkte karakter van Windows 10 S maakt het besturingssysteem niet echt interessant voor zakelijke toepassingen, maar daar komt nu verandering in. Dankzij de Citrix Receiver ontpoppen laptops met het OS zich plots tot thin client. Langs die weg krijg je als gebruiker wel toegang tot alle noodzakelijke applicaties, en kan je eventueel inloggen op een volwaardige gevirtualiseerde Windowsomgeving.
 
Het spreekt voor zich dat je als bedrijf op Citrix moet vertrouwen om hier voordeel uit te halen. We durven hopen dat anderen het voorbeeld van de virtualisatie-expert snel zullen volgen. Als veredelde thin client kan een systeem met Windows 10 S best interessant zijn in zakelijke omgevingen. De toestellen zijn virtueel immuun voor accidenteel geknoei door de eindgebruiker, wat het IT-departement een hoop werk schilt. Standaardfunctionaliteit is beschikbaar dankzij de Store-versie van Office 365. Voor geavanceerdere applicaties kan je dan via Citrix werken.
 
https://www.smartbiz.be/nieuws/172610/dit-zijn-de-eerste-zakelijke-laptops-met-windows-10-s/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business