De VRT experimenteert met 4K-uitzendingen. De eerste 4K-reeks verschijnt binnenkort op zijn internetplatform VRT NU.

4K-televisies dringen steeds meer huiskamers binnen, maar het beschikbare aanbod blijft eerder beperkt. De VRT gaat binnenkort de nieuwe serie ‘Loslopend wild & gevogelte’ integraal op zijn online platform VRT NU aanbieden in de hogere beeldkwaliteit.

De openbare omroep is daarmee de eerste zender die plannen bekend maakt om uitzendingen in 4K aan te bieden. Het aanbod voor de Vlaamse kijker is tot nu toe beperkt tot enkele series op Netflix en Amazon Prime Video, en videoclips op onder meer YouTube.

De 4K-resolutie is vier keer scherper dan de HD-kwaliteit waarin de meeste televisiezenders vandaag uitzenden. De VRT benaderde twee jaar geleden de makers van het absurde sketchprogramma ‘Loslopend wild’ om een experiment op te zetten met de nieuwe technologie. “Dat betekende voor ons dat we met een vier keer straffere camera moesten opnemen”, vertelt producer Riet De Prins aan Belga. De productiekost steeg daardoor met tien procent.

Het gaat  om een eerste experiment van de omroep. Voorlopig is er geen weet van andere reeksen die in 4K zullen worden opgenomen. Wanneer ‘Loslopend wild’ via VRT NU in 4K wordt beschikbaar gemaakt, is eveneens nog niet bekend.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here