De snelste grafische kaart voor gamers is niet meer de Titan Xp. De Titan V neemt de fakkel over met 12 GB HBM2 en 21,1 miljard transistors, gebaseerd op de Volta-architectuur.

Advertentie

Nvidia wil graag de allersnelste hebben, en ondanks dat AMD niet in de buurt komt van de Titan Xp en de GeForce GTX 1080 Ti, is het volgens Nvidia tijd om een versnelling hoger te schakelen. Het resultaat is de Titan V, de meest absurde kaart die Nvidia sinds enige tijd heeft gelanceerd.

Ondanks dat het om grafische kaart voor consumenten gaat, moet je er wel 3.000 dollar voor neertellen. Je krijgt er wel een heleboel voor terug: 21,2 miljard transistoren, 12 GB HBM2-geheugen, 5120 CUDA-cores, 3072-bit geheugenbus, 4,5 MB L2 cache en 13,8 teraflops aan rekenkracht. Om dat te kaderen zijn dit de specificaties van de Titan Xp (1.349 euro): 12 miljard transistoren, 12 GB GDDR5X, 3840 CUDA-cores, 384-bit geheugenbus en 12,1 teraflops.

Wie de Titan V in huis wil halen om te gamen haalt zal topresultaten krijgen, maar redelijk is het niet rekening houdend met de hogere prijs. Nvidia mikt ook niet op de gamers met deze kaart, maar op AI-ontwikkelaars en wetenschappelijke simulaties. De Titan V heeft namelijk 640 ‘tensor-cores’ aan boord, goed voor 110 teraflops aan werkkracht.

De Titan V is gebaseerd op de Volta-architectuur, wat de kaart opvallend duur maakt. We vermoeden dat dit een uitzondering is en de rest van de consumerkaarten verder blijft bouwen op Pascal waar de huidige GeForce 10-reeks succesvol is.

Wie de smaak te pakken heeft, kan de kaart rechtstreeks bij Nvidia aankopen. Maximum twee per klant, voor wie dat belangrijk is…


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here