Nieuws

iTunes-debuut in Microsoft Store uitgesteld

Microsoft moet terugkomen op de belofte dat iTunes tegen het einde van dit jaar beschikbaar zou zijn in de Microsoft Store. Er is nog geen nieuwe datum bekend gemaakt voor de lancering.

Mediabibliotheek iTunes zal dit jaar niet opduiken in de Microsoft Store. Een woordvoerder van Apple heeft laten weten dat de lancering wordt opgeschoven. Een nieuwe deadline voor het project is niet aangekondigd.

Tijdens Microsofts jaarlijkse conferentie Build in mei maakte het bedrijf bekend dat iTunes voor het einde van 2017 te vinden zou zijn in de appwinkel van Windows 10. Dat Apple de App Store-functionaliteit uit het programma haalde eind deze zomer, was voor velen een teken dat het het programma klaarstoomde voor zijn lancering in de Store. Maar er blijken dus nog meer obstakels te zijn die eerst opgelost moeten worden. Apple noch Microsoft wilden meer commentaar geven over de problemen die ze nog moeten oplossen voor het programma zijn overstap kan maken. Dat dat niet zal gebeuren voor het einde van het jaar, is wel bevestigd. “We werken samen met Microsoft om de volledige iTunes-ervaring naar onze klanten te brengen en hebben een beetje meer tijd nodig om dit juist te krijgen,” liet een woordvoerder van Apple weten aan ZDNet.

Het uitstel van iTunes is vooral slecht nieuws voor gebruikers van Windows 10 S. Ze kunnen immers enkel apps downloaden die in de Microsoft Store staan. Wie uitkeek naar het debuut van iTunes zal nog even langer geduld moeten uitoefenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business