Nieuws

Toyota wil 1 miljoen elektrische auto’s verkopen tegen 2030

Ook Toyota zet zwaar in op elektrische wagens. Het volledige gamma van de automaker zal tegen 2025 elektrisch zijn.

Toyota kondigt als één van de laatste grote automakers aan dat het bedrijf hard wil inzetten op elektrische wagens. De autofabrikant wil minstens tien nieuwe elektrische voertuigen lanceren tegen 2020. Tegen 2025 wil Toyota zijn volledige gamma elektrisch maken. Hierbij zet het bedrijf zwaar in op hybride systemen. Zo rapporteert Reuters.

[related_article id=”220559″]

Toyota verkoopt na Volkswagen de meeste auto’s wereldwijd, maar wachtte erg lang alvorens het met deze aankondiging kwam. Alle andere grote fabrikanten hebben al doelstellingen rond emissievrije wagens gepubliceerd.

Om zijn auto’s elektrisch te maken, investeert Toyota maar liefst 13 miljard dollar. Dat geld gaat naar de ontwikkeling en productie van batterijen. Bovendien werkt de autofabrikant samen met Panasonic, Mazda Motor Corp en Suzuki Motor Corp. Deze bedrijven helpen Toyota bij de ontwikkeling van accu’s en elektrische voertuigen.

Met behulp van deze grote investering wil Toyota ervoor zorgen dat het tegen 2030 5,5 miljoen elektrische auto’s verkoopt. Het merendeel van deze wagens zal gebruik maken van een hybride systeem. Eén miljoen van de voertuigen die Toyota in 2030 verkoopt, zal volledige emissievrij zijn. Het bedrijf biedt hiervoor zowel volledig elektrische wagens als voertuigen met waterstofcellen aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business