Electrabel zet de ondersteuning van de Smart Energy Box en Smart Thermostat stop. De maker van het toestel, Fifthplay neemt voortaan de ondersteuning voor zijn rekening.

Engie Electrabel heeft besloten om de ondersteuning van zijn slimme energietoestellen stop te zetten. Fifthplay, de fabrikant van onder andere de Smart Energy Box en Smart Thermostat van Engie, zal de toestellen blijven ondersteunen. Tussen 3 en 11 januari ontvangen eigenaars van de slimme apparaten een mail met daarin informatie over de overstap naar Fifthplay. In de tussentijd blijven je producten bij Engie Electrabel ondersteund.

Engie rolde in 2012 de Smart Energy Box uit. Het pakket bestaat uit een gateway en enkele slimme stopcontacten. Je kan het verbruik meten van de toestellen die in de slimme stopcontacten zitten. Verder kan je deze apparaten vanop afstand aansturen en de toestellen volgens een vast tijdschema in- en uitschakelen. Bovendien krijg je een waarschuwing bij abnormaal verbruik.

Indien je in het bezit bent van een slim apparaat van Engie, dan beschik je eveneens over een gateway van Fifthplay. Deze gateway kan je gebruiken als het centrum van alle intelligente toestellen die je koopt. Het bedrijf stelt in de loop van 2018 nieuwe slimme thermostaten en thermostaatkranen voor. Daarnaast werkt het bedrijf eveneens aan de integratie van slimme schakelaars en dimmers. Al deze producten connecteren met de gateway en staan daardoor met elkaar in verbinding.

Update: In een eerdere versie van dit artikel werd geschreven dat ook de ondersteuning van de nieuwere Boxx wordt stopgezet. Engie Electrabel blijft die evenwel nog ondersteunen. Het artikel werd aangepast. 

2 REACTIES

  1. ENGIE Electrabel stopt de ondersteuning enkel van de Smart energy box en de Smart thermostat. ENGIE Electrabel stopt de ondersteuning van het nieuwe product boxx NIET.

    boxx werd inderdaad anderhalf jaar geleden op de markt gebracht, en ENGIE Electrabel blijft dit product ondersteunen. Gelieve het artikel recht te zetten aub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here