Nieuws

Google verplicht 64-bitondersteuning voor Android-apps

Binnenkort moeten alle apps in de Play Store nieuwe functies van recente Android-versies ondersteunen en 64-bitondersteuning hebben.
Google houdt grote kuis in zijn Play Store. Het bedrijf verplicht app-makers vanaf volgend jaar om de nieuwe functies van recente Android-versies te ondersteunen. Een jaar later moeten alle nieuwe apps 64-bitondersteuning hebben. Apps zouden hierdoor niet alleen beter presteren, maar eveneens veiliger zijn.

Recente Android-versies

De Android-maker werkt aan een gefaseerde uitrol voor zijn nieuwe regels. Vanaf augustus 2018 moeten alle nieuwe apps ondersteuning bieden aan Android Oreo, oftewel API-level 26. Pas in november moeten bestaande apps die regelmatig updates krijgen eveneens deze ondersteuning hebben. Oude apps die niet langer updates ontvangen, ontspringen de dans.Vanaf 2019 zullen apps de nog nieuwere Android-versies moeten ondersteunen. Google wil ontwikkelaars verplichten hun software compatibel te houden met Android-varianten die maximum een jaar oud zijn. Dat de apps compatibel zijn met recente versies van Android wil niet zeggen dat je je oude smartphone in de vuilbak moet gooien. De software werkt eveneens op oudere Android-versies en ondersteunt de nieuwe functies van de recentere OS’en, indien je een recent besturingssysteem gebruikt.

64 bit

Verder wil Google er werk van maken dat nieuwe apps 64-bitondersteuning krijgen. De meeste smartphones maken gebruik van een ARM-chip, die sinds 2014 64-bitondersteuning bevatten. Bovendien rolde Google in 2014 met Android Lollipop langs de softwarekant 64-bitondersteuning uit. Het merendeel van de toestellen die je in de winkel vindt, kunnen dan ook gebruik maken van 64-bitapplicaties.Daarom wil het bedrijf dat nieuwe apps en apps die updates krijgen vanaf 2019 64-bitondersteuning hebben. De apps mogen nog steeds 32-bitondersteuning bevatten voor mensen met oudere toestellen, maar moeten eveneens compatibel zijn met 64-bittoestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business