Kort nadat Apple toegaf zijn iPhones te vertragen, heeft het bedrijf een eerste rechtszaak aan zijn been.

Advertentie

Eén dag nadat het bedrijf toegaf iPhones te vertragen, is Apple aangeklaagd. Volgens de aanklacht lichtte Apple zijn klanten bewust niet in over het feit dat het de prestaties van iPhones verslechtert om de autonomie te verbeteren. Stefan Bogdanovich en Dakota Speas uit Los Angeles besloten daarom het bedrijf voor het gerecht te dagen.

[related_article id=”221697″]

Bognovich en Speas bezitten een iPhone 7 en gebruikten voorheen verschillende oudere modellen. Zij merkten dat hun oudere toestellen vertragen wanneer Apple een nieuw model uitrolt. De Amerikanen gaven Apple geen toestemming om hun toestellen te vertragen en kregen niet de kans om hiervoor te kiezen.

Geekbench

De rechtszaak komt nadat Geekbench-ontwikkelaar John Poole met uitgebreide cijfers aantoonde dat Apple iPhones vertraagt. De man vergelijkt cijfers over de batterijcapaciteit van iPhones met de processorkracht en de versie van iOS, waaruit blijkt dat smartphones vanaf versie 10.2.1 van iOS ander gedrag vertonen.

Er wordt al langer gespeculeerd dat Apple de prestaties van zijn toestellen terugschroeft. Na de onthullingen van Poole bekende het bedrijf echter voor het eerst dat het inderdaad de processorkracht van zijn toestellen aanpast. “Vorig jaar rolden we een functie uit voor iPhone 6, 6s en SE om de werkpieken uit te vlakken wanneer dat nodig was om te voorkomen dat het toestel onverwachts afsluit. We hebben de functie nu ook voorzien voor iPhone 7 met iOS 11.2, en plannen om het ook te ondersteunen op andere producten in de toekomst,” zei Apple.


1 REACTIE

  1. En dit om de autonomie te verbeteren… ‘Jaja’: zei Sinterklaas.
    Ik heb zelfs mijn twijfels of andere merken dat ook niet doen!
    Zet je toestel terug naar de fabriekstoestand en je merkt het direct.
    Deugnieterij is toch van alle tijden nietwaar? ☻☻☻

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here