Nieuws

Linksys maakt mesh-wifi goedkoper

Linksys lanceert een nieuw instapmodel van zijn Velop-router en maakt de overstap naar mesh-internet zo iets goedkoper.

Na de introductie van zijn Velop mesh-systeem op de Consumer Electronics Show een jaar geleden, brengt Linksys nu een goedkoper model van de router naar de beurs.

[related_article id=”215385″]

De originele Velop-routers zijn tri-band, wat betekent dat ze één 2,4 GHz-band en twee 5 GHz-banden ter beschikking hebben om zowel onderling als met verbonden toestellen draadloos te communiceren. Dat biedt een snellere verbinding, maar maakt de routers ook groter en vooral duurder.

Linksys introduceert daarom een nieuw instapexemplaar met dual-band, ofwel één 2,4 GHz-band en één 5 GHz-band, zoals de meeste klassieke routers. De nieuwe mesh-routers hebben hetzelfde torenontwerp, maar zijn iets korter. Ze zullen ook goedkoper in de markt worden gezet, al werd nog geen prijs bekendgemaakt. Waar één tri-band Velop-router voor 199 euro over de toonbank gaat, verwachten we dat dat prijskaartje minstens 50 euro lager zal liggen voor een dual-band versie.

Het grote nadeel is dat de snelheid lager ligt en minder apparaten simultaan van een stabiele internetverbinding kunnen genieten. Dat hoeft evenwel niet voor iedere gebruiker een probleem te zijn. Linksys heeft deze dual-band versie nodig om zijn mesh-systeem goedkoper te maken en de instapdrempel te verlagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business